Couscous met gekruid lamsgehakt

Couscous met gekruid lamsgehakt. Ik houd van Arabische gerechten en van de snelle keuken. Dit gerecht is hiervoor perfect. De lamsgehakt bak je op met tomatenpuree en paprika. Lekker met groente naar keuze, ik koos voor gewokte spinazie. Ook lekker met geroosterde Turkse groene pepers. De couscous stoom je in 10 minuutjes Zo kun je binnen 15 minuten een lekkere maaltijd op tafel hebben. Makkelijk voor 1 of 2 personen te maken. Hier het lekkere en makkelijke recept.
Voor 2 personen
IngrediΓ«nten
300 gram lamsgehakt
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
1 groente bouillonblok
2 el zonnebloemolie
1/5 tl chilivlokken
125 gram couscous
300 gram verse spinazie
Bereiding couscous met gekruid lamsgehakt
Hak de ui en knoflook fijn. Verhit in een ruime pan de zonnebloemolie en bak de uien en knoflook hierin. Bak de lamsgehakt hierin tot het bruin is.
Snijd de paprika in hele fijne blokjes en bak mee. Voeg zout, zwarte peper en chilivlokken toe. Schep de tomatenpuree erbij en roer goed door.
Schep de couscous in een diepe schaal. Voeg 125 ml kokend water toe. Dek af met een bord of deksel en laat 5 minuten stomen. Roer met een vork de couscous los.
Haal het gehakt uit de pan en leg apart. Bak de verse spinazie kort, tot alles geslonken is. Voeg naar smaak een beetje zout toe.
Serveer in een mooi schaal
