Antilliaanse geitenstoof, Stoba di Krabritu

Antilliaanse geitenstoof, of wel Stoba di Krabritu op zijn Papiaments, is één van de bekendste gerechten uit de Antilliaanse keuken. En natuurlijk heb ik dit gerecht op mijn vakantie naar Curaçao vorig jaar direct op de eerste dag geproefd. Wij waren gelijk fan! Wat een heerlijke smaken, super zacht vlees en geserveerd met Arroz de Moro, Zuid Amerikaanse Moro rijst met kidneybonen. Wij aten dit gerecht op de Ronde Markt in Willemstad, waar alle locals dagelijks warm lunchen. Lees hier meer over mijn reis in 2020 naar Curaçao

De eerste challenge was een goed stuk geitenvlees vinden. Tip: kijk bij Islamitische slagers, die hebben vaak in het weekend geitenvlees op voorraad. Laat het hier gelijk in stukjes snijden, scheelt een hoop werk. Gelukkig voor mij kon geitenvlees in mijn straat vinden. Het gerecht zelf is veel makkelijker te maken dan verwacht. En het was lekker!! Ik was weer even terug in Curaçao. Hier het recept.


Voor 3-4 personen

Ingrediënten

1 kilo geitenvlees (in stukjes gehakt)
1 ui
2 grote tenen knoflook
1,5 tl van de volgende kruiden:
Gemalen komijn, paprikapoeder, zwarte peper en oregano
1 groene peper
2 tomaten
1 el tomatenpuree
3 kruidnagels
2 el bloem
5 el zonnebloemolie
Zout

Bereiding Antilliaanse geitenstoof, Stoba di Krabritu

Leg het vlees in een grote schaal en marineer het met zout, zwarte peper, komijn, paprikapoeder en oregano. Pel de knoflooktenen en pers met een knoflookpers boven het vlees. Meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren in de koelkast.

Haal het vlees voor de bereiding uit de koelkast en strooi de bloem erover. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is.

Vervolgens snijd je de ui fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pak een braadpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie verhit is bak je het vlees op een hoog vuurtje bruin. Schenk de overgebleven marinade met een beetje water toe. 

Voeg de uien, groene peper in reepjes, tomaten, tomatenpuree een kruidnagels toe. Zet het vuur zacht en laat minimaal 2 uur stoven met de deksel op de pan.|

Serveer met moro rijst.

Antilliaanse geitenstoof, Stoba di Krabritu