Dit Aziatische gestoomde roodbaarsfilet recept van Albert Heijn is heerlijk en zo makkelijk te maken. Daarnaast is het ook nog eens lekker gezond met allerlei groenten erin.
Roodbaarsfilet is een lekkere stevige witvis. Je kan hier veel verschillende dingen mee maken. Je kan het bakken en bij je pasta of aardappelen eten, maar je kan het ook lekker stomen. De citroengras en rode peper zorgen voor een frisse en pittige smaak. Heerlijk met witte rijst.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
+/- 300 gram roodbaarsfilet
1 ui
1 teen knoflook
1 rode peper
1 citroengras stengel (sereh)
1 prei
2 bosuitjes
2 wortels
2 el vissaus
2 tl zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 bouillonblok
100 gram jasmine rijst
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Hak de ui en knoflook heel fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in fijne ringetjes. Het groene gedeelte snijd je in grote stukken. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in ringen. Verwijder het buitenste blad van de sereh en hak deze ook fijn. Hak vervolgens de prei in fijne ringen en de wortels in kleine blokjes
Kook 1 liter water. Pak een stoompan of een andere hoge pan waar een vergiet op kan.
Vul de pan met water en het bouillonblok en leg dit op een middelhoog vuurtje.
Plaats om het stoomgedeelte een bakpapiertje en leg hier de vis op met alle fijngesneden groenten erover. Schenk de sojasaus en vissaus over de vis. Maak de (stoom)pan dicht met een deksel en laat dit 10 tot 15 minuten stomen.
Verdeel de rijst en vis over twee borden en eet smakelijk!
