Quiche met spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en geitenbrie, een snel en romige gerecht wat zoo lekker is. Voor een lunch, als hapje of tijdens de paasdagen, het kan allemaal. Quiche maken is makkelijk en je kunt het vullen met wat je wilt. Wie kent dit bekende Franse gerecht niet?

 Quiche is een Frans gerecht dat al vele eeuwen bestaat. Heerlijke toch, een hartige taart met een vulling van ei nog veel meer. Feta, tonijn, zalm, kip, pompoen, kalkoen…. Je kunt het zo gek niet bedenken. Met kaas of zonder kaas, met geitenkaas of vegankaas… Je varieert er maar op los. Om een koemelkvrije quiche te vinden, kom je in de supermarkt of bij de bakker niet ver. De basis van een quiche is namelijk boter en kaas. Om de quiche koemelkvrij te maken gebruik ik als plantaardige bladerdeeg of een quiche/ taartbodem, kant en klaar te koop in de supermarkt. Klik hier voor meer quiche recepten.

Geitenbrie is een lekkere kaassoort die gemaakt wordt van geitenmelk. Het is een variant op de klassieke brie, maar in plaats van koemelk wordt er geitenmelk gebruikt. Deze kaas heeft een zachte en romige textuur en een milde en delicate smaak. En het leuke is, geitenbrie is te koop in diverse (grote) supermarkten of kaas speciaalzaken. 

Ik vulde de quiche met geitenbrie, spinazie, plantaardige room en toefde de quiche af met pijnboompitten. Lekker bite krijg je hiervan. Lees hieronder het recept.

Quiche met spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en geitenbrie, een snel en romige gerecht wat zoo lekker is. Voor een lunch, als hapje of tijdens de paasdagen, het kan allemaal. Quiche maken is makkelijk en je kunt het vullen met wat je wilt. Wie kent dit bekende Franse gerecht niet? Ik vulde de quiche met geitenbrie, spinazie, plantaardige room en toefde de quiche af met pijnboompitten. Lekker bite krijg je hiervan. Je kunt de quiche ook prima een andere dag eten. Je verwarmd deze het lekkerst in de oven. Lees hieronder het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, lunch
Keuken Frans
Porties 6

Equipment

  • 1 quichevorm of springvorm
  • 1 vel bakpapier
  • 1 beslagkom
  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 1 st bodem voor hartige taart of quiche
  • 100 ml plantaardige room
  • 150 gr geitenbrie
  • 500 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een vel bakpapier in de quichevorm of springvorm. Leg de quichebodem hierin.
  • Pel de tenen knoflook. Leg de hapjespan op het vuur en schenk hier de olijfolie in. Laat de olie op een zacht vuurtje staan. Pers de tenen knoflook erboven uit en bak kort tot ze glazig zijn.
  • Voeg de spinazie handje voor handje toe tot alles geslonken is. Laat al het vocht verdampen.
  • Verdeel over de bodem eerst de spinazie. Snijd de geitenbrie in plakken en verdeel ook over de quiche.
  • Klop de eieren los en voeg hier oregano, zout en peper toe. Vervolgens roer je de plantaardige room erdoor. Schenk dit mengsel in de quichevorm. Dek de randje naar binnen toe.
  • Bak de pijnboompitten 1 minuut in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Strooi over de quiche.
  • Plaats de quiche in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten.
  • Laat de quiche voor het aansnijden minimaal een half uur afkoelen.
Trefwoord eieren, geitenkaas, koemelkvrij, spinazie
Quiche met spinazie en geitenbrie

Klik hier voor meer lekkere quiche recepten