Boekreview De Complete Antilliaanse Keuken van Jurino Ignacio

De Complete Antilliaanse Keuken is het vierde kookboek van de Antilliaanse Jurino Ingacio. Een boek met wel 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Hoe bekend de Caribische keuken ook is, er zijn nog echt veel boeken over te vinden. Vorig jaar maart was ik op vakantie naar Curaçao en heb toen voor het eerst echt kennis gemaakt met de Antilliaanse keuken. Wat mij opviel is dat er wel wat gelijkenissen waren met de Surinaamse keuken. Het is ook twee uurtjes vliegen van elkaar, er zit alleen een oceaan tussen. Curaçao is net als Suriname ook een mix van diverse etniciteiten. In de Antilliaanse keuken vind je veel sporen van de Creoolse, de Venezolaanse en de Aziatische keuken. Alle bekende Antilliaanse recepten vind je in dit mooie boek, arepas, pastechi, Stoba di Krabritu (Antilliaanse geitenstoof), Moro rijst en ga zo maar door. Ben je een zoetekauw, dan kun je je geluk op met dit kookboek. Lees hier de volledige review van het kookboek De Complete Antilliaanse Keuken Jurino Ignacio.
Over Jurino Ignacio
Jurino Ignacio is in 1981 in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, geboren. In 2000 verhuisde hij naar Nederland en studeerde aan de kunstacademie. Hij liep er als student gelijk tegenaan dat er maar weinig Antilliaanse recepten, laat staan kookboeken waren. Daarom besloot hij hier zelf mee te starten. Eerst online en later zelfs echte kookboeken. In 2012 startte Jurino met de website Antilliaans-Eten.nl. Inmiddels is de website uitgegroeid tot de grootste online community over Antilliaanse keuken.Op deze site zijn gerechten uit de complete Antilliaanse keuken te vinden; van gebak tot snacks en van hoofdgerechten tot kerst-specials.

Over het kookboek De Complete Antilliaanse Keuken van Jurino Ignacio
Dit kookboek is een must-have voor iedereen die van de Caribische keuken houdt. De foto’s in boek zijn heel mooi, ik krijg er trek van. Het boek zit vol met typische Antilliaanse gerechten als stoofpotten en soepen. Snacks als pastechi, empana’s, kaasballetjes, worstenbroodjes en pikaballetjes vind je hier zeker ook terug. Het boek heeft veel Surinaamse accenten, heel leuk en herkenbaar. Ze maken gebruik van Madam Jeannet, Tjauw Min staat erin en ook Bakkeljauw. Ik maakte de Venezolaanse Mororijst met kidneybonen. Wat een hit was dit gerecht. Het smaakte hetzelfde als op de Ronde Markt in Willemstad. Ik kan niet wachten om meer uit dit mooie boek maken.
