Eten bij Indy Scheveningen – Asian, Surinaams en Indiaas


Indy Scheveningen, een klein tentje op de Statenlaan tussen de Frederik Hendriklaan, met een uniek concept. Bij Indy Scheveningen kun je Surinaams, Aziatisch en Indiaas eten bestellen. Laat ik dat nu allemaal heel lekker vinden. Wie is er niet gek op roti, fried rice, bara en curry’s. De eigenaresse Sherani nodigde mij uit kennis te maken met haar nieuwe concept. In dit artikel vertel ik je alles over het eten bij Indy Scheveningen.

Eten bij Indy Scheveningen

Over Indy Scheveningen

Indy Scheveningen is gevestigd aan de Statenlaan, waar eerst Buddhabowl Sheveningen zat. Precies tussen de Fred en langs de tram naar Scheveningen. Je kunt om hier te komen zo een rechtstreekse tram vanaf het centrum of Den Haag centraal pakken. De Fred staat bekend als een mooie winkelstraat met lokale restaurants en cafeetjes, maar Surinaams eten is in dit stukje van Den Haag nauwelijks te vinden. Hier haakt de Hindoestaanse 27-jarige eigenaresse Sherani Girjarsing op in. Ze koos 3 keukens waar zij mee opgroeide die nauw met elkaar verbonden zijn qua stijl en smaak.

“Zo komen veel van de gerechten van het menu komen oorspronkelijk vanuit India. Gerechten die door hindoestanen uit India naar Suriname zijn meegekomen. En via Suriname weer naar Nederland. En dat is maar een voorbeeld van de velen. De variaties en smaakcombinaties zijn eindeloos, fascinerend!”, aldus Sherani. Ze opende Indy Scheveningen in maart 2021, tijdens de lockdown. Ondanks de pittige start zijn er regelmatig gasten nu te vinden en doet de take-away en thuisbezorgd het erg goed.

Eten bij Indy Scheveningen

Surinaamse broodjes, Roti, Fried rice, bara

De kaart van Indy Scheveningen is uitgebreid. Fijn, maar ook heel moeilijk om een keuze te maken. We kozen voor de cassave met bakkeljauw en pindasaus en een bara met bakkeljauw als voorgerecht. Je krijgt van het huis ook een bakje kroepoek erbij, super lekker om in de pindasaus te dippen. De bara was lekker zacht en goed van smaak, yum!

Daarna kwamen de friedrice met garnalen en roti met kip op tafel. Ik ben erg kritisch over roti, doordat mijn moeder hele lekkere roti’s maakt. De roti’s van Indy zijn zeker goedgekeurd! Heerlijk zacht, groot en dun. Lekker met de masala kip en aardappelen met sperziebonen.

Eten bij Indy Scheveningen

Toetjes en cocktails

Indy Scheveningen onderscheid zich goed van een Surinaams eettentje, want je kunt hier namelijk ook lekkere wijntjes en cocktails bestellen. De cocktails worden geserveerd in een gouden mok, heel stijlvol. Nog trek in een dessert na het eten? Ook hier heeft Indy lekkere (vegan) keuzes in, zoals spekkoek!

Klik hier voor meer hotspots in Den Haag