Antilliaanse Arroz Moro, rijst met bonen

Antilliaanse Arroz Moro, een goed gevulde rijst met kidneybonen, tomatenpuree, sojasaus en koriander. Deze rijst is zo smaakvol. De oorsprong van deze rijst ligt in de Dominicaanse Republiek, maar is bekend op meerdere Zuid-Amerikaanse en Caribische (ei)landen. Ik proefde dit rijstgerecht voor het eerst tijdens mijn vakantie in Curaçao, lees hier alles over Eten in Curaçao. In de Ronde Markt, dé plek waar alle locals tijdens de lunch de populaire Antilliaanse stoofgerechten eten, ging ik ook lunchen. Ik bestelde een geitenstoba, geitenstoof met daaronder Arroz Moro. Wat genoot ik van dit gerecht. Dit moeten we natuurlijk zelf ook maken. Het gerecht is heel makkelijk te maken en om te smullen. De rijst is ook lekker met gestoofde kip, vis of groente. Hier het recept van Antilliaanse Arroz Moro, rijst met bonen, geïnspireerd naar het recept uit het kookboek De Complete Antilliaanse Keuken van Jurino Ignacio.

Klik hier voor het recept van Antilliaanse geitenstoba, geitenstoof.

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

400 gram basmati rijst
1 ui
2 tenen knoflook
1 blik kidneybonen
70 gr tomatenpuree
1 el Ketjap Manis
1 groente bouillonblokje
2 el zonnebloemolie
Een paar takjes verse koriander

Bereiding Antilliaanse Arroz Moro, rijst met bonen

Kook de rijst met bouillonblokje gaar en laat daarna goed afkoelen.

Snijd de ui fijn en pel de tenen knoflook. Pak een ruime hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en pers de tenen knoflook met de knoflookpers erbij. Als de uien glazijn zijn voeg je een beetje zout toe.

Hak ondertussen de koriander fijn. Spoel de kidneybonen uit blik in een zeef of vergiet. Schep de tomatenpuree, sojasaus en kidneybonen erbij en laat sudderen op een zacht vuurtje.

Voeg de gekookte rijst toe en meng goed zodat alle dezelfde kleur heeft. Roer de verse
koriander erbij. 

Antilliaanse Arroz Moro, rijst met bonen