Restaurant Taj Mahal – Indiaas eten op de Maliestraat in Den Haag

Indiaas eten bij restaurant Taj Mahal op de Maliestraat in Den Haag. Indian food, ik ben er gek op! Afgelopen jaren probeerde ik al meerdere Indiase restaurants in Den Haag en omstreken. Curry’s, samosa’s, Tandoori, Biryani’s of kebab, zalig toch. Elk Indiaas restaurant is namelijk  anders en elke kok komt uit een andere streek van India, maar kan uit de buurlanden komen. Indiaas eten wordt namelijk niet alleen in India, maar ook in Pakistan, Nepal, Bangladesh of Sri Lanka gedaan. De Maliestraat, een sfeervol klein zijstraatje van Denneweg, heeft meerdere culinaire plekjes. In deze straat vind je Italiaans, authentiek Frans, Frans met een twist zoals bij Bar Bistro Speaker waar ik onlangs at, maar ook Indiaas. Ik was door de eigenaar Jamal uitgenodigd om van de gerechten te proeven. Ik vertel je hier mijn ervaring over Indiaas eten bij Taj Mahal in Den Haag.

Indiaas eten bij restaurant Taj Mahal in Den Haag

Over restaurant Taj Mahal in Den Haag

Restaurant Taj Mahal heeft al sinds 2009 een plekje op de Maliestraat in het centrum van Den Haag. De eigenaar en familie (die ook in het restaurant werken) komen uit Bangladesh. Voordat hij dit knusse restaurant op de Maliestraat opende hadden zij een Indiaas restaurant in het centrum van Groningen. Het restaurant zat op een maandagavond al bijna helemaal vol. Dit vond ik heel leuk en bijzonder om te zien. Dit beloofd iets goeds. 

Indiaas eten bij restaurant Taj Mahal in Den Haag

De grote kaart bij restaurant Taj Mahal

Een keuze van de kaart maken bij Taj Mahal is erg lastig, want er staat zoveel lekkers op. Wij vroegen naar de specialiteiten van de chef en kozen nog wat van mijn favorieten erbij. We begonnen met twee vegan voorgerechten, de Onion Bhaji en mijn favoriet, Samosa’s met lekkere dips. Samosa’s zijn soort gefrituurde pasteitjes gevuld met aardappel en groente en Onion Bhaji is zoals de letterlijke vertaling ui met spinazie met kikkererwtenmeel en ook gefrituurd.

Indiaas eten bij restaurant Taj Mahal in Den Haag

Kip, lams, vis en vega(n) gerechten staan royaal op kaart. Wij gingen overstag voor lamsvlees en bestelde de Lamb Kufta Bhunda, pittige lamsgehaktballetjes in een curry en de Lamb Dopeaza, een curry met stukken malse lamsvlees en kruiden. Een garlic naan erbij en side dishes als Aloo Gobi, aardappelen met bloemkoolcurry en Mushroom bhaji, champignons met spinazie en smullen maar! Alle gerechten worden geserveerd met witte rijst. Je tafel staat zo met zijn tweeën al goed vol. Sluit af met Mango Lassi en je gaat verzadigd naar huis. 

Mijn ervaring en dieetwensen van Indiaas eten bij Taj Mahal in Den Haag

Het personeel spreekt niet allemaal heel duidelijk Nederlands, maar met mijn dieetwensen (geen koemelk en geen noten kon ik toch goed terecht. Ze wisten van elk gerecht exact wat waar in zat, waardoor ik met een vertrouwd gevoel kon eten. Ik vond de gerechten heerlijk en genoot van het eten. De hoofdgerechten waren wel wat aan de prijs voor de hoeveelheid die je krijgt vergeleken met andere Indiase restaurants. Ondanks dat zit het restaurants toch bijna elke avond vol. Dus reserveer als je een bezoekje wilt brengen even vooraf.

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag