Ga terug
Aardappelen uit de oven met rozemarijn

Aardappelen uit de oven met rozemarijn

De aardappelen uit de oven met rozemarijn zijn heel makkelijk te maken. Je hebt maar vier ingrediƫnten nodig om deze lekkere aardappelen te maken. Ik stoom de aardappelen van tevoren, zodat ik zeker weet dat ze zacht zijn. Daarna olie en verse rozemarijnblaadjes erover, grof zeezout erover en zo de oven in. Hier het makkelijke recept.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 borstel
  • 1 stoommandje of stoomzakje

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo aardappelen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2-3 el olijfolie
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen en borstel ze goed schoon. Snijd de grote aardappelen in parten, zoals het formaat van een krieltje.
  • Leg de aardappelen in een stoombakje of zakje met heel klein beetje water. Laat de aardappelen 5 minuten stomen op 700 watt in de magnetron.
  • Pak een ovenschaal en leg de stukjes aardappelen hier vervolgens in. Schenk de olijfolie erover.
  • Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi over de aardappelen. Roer goed door. Bestrooi de aardappelen met grove zeezout.
  • Plaat de aardappelen in het midden van de oven en bak 15-20 minuten.
Trefwoord aardappelen, oven