Kabeljauw in zwarte bonensaus

Kabeljauw in zwarte bonensaus uit de oven. Een heerlijke Aziatisch gerecht wat echt super makkelijk te maken is. Chinese zwarte bonensaus is een saus, gemaakt van zwarte boontjes, knoflook, chilipeper en sojasaus. Deze saus hoef je niet zelf niet te maken, maar kun je gewoon bij de toko of grotere supermarkten kopen. Gebruik hier niet te veel van, want dan wordt het al snel te zout. Ik maakte al geregeld kip in zwarte bonensaus, maar wilde het nu ook met vis proberen. Omdat je de vis in de oven gaart heb je er geen omkijken naar. Heerlijk met rijst, noodles en gewokte groente.

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gram kabeljauw
2 el Chinese zwarte bonensaus
1 el zoute sojasaus
1 el sesamolie
Een paar stengels bosui

Bereiding Kabeljauw in zwarte bonensaus

Verwarm de oven op 160 graden.

Snijd de kabeljauw door de helft en leg in een ovenschaal. Pak een kom en meng de zwarte bonensaus met sesamolie en zoute sojasaus. Schenk deze marinade over de kabeljauw.

Leg de ovenschaal in het midden van de oven en laat 20 – 25 minuten garen.

Snijd de bosui in dunne schuine ringen en verdeel voor het serveren over de kabeljauw.

Kabeljauw in zwarte bonensaus

Klik hier voor meer recepten met kabeljauw