Vleugels in Surinaamse masala

Vleugels in Surinaamse masala. Ik ben gek op de Surinaamse keuken! Dat zie je ook regelmatig terugkomen op de site. Masala, Surinaamse kerrie, is een kruidenmix van o.a. komijn , koriander, kurkuma etc. Deze kruiden zit in het bekende Broodje kipkerrie, Masala kip kerrie en in Surinaamse kousenband met aardappelen . Maar wist je dat je hier ook lekker kippenvleugels mee kan marineren? Lekker met witte rijst en bijvoorbeeld kousenband, snijbonen of spitskool. Hier het makkelijk recept. 

Ingrediënten

700 gram kippenvleugels
2 el zonnebloemolie
2 el Surinaamse masala
1 ui
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 tl  tomatenpuree
Zout
300 gram witte rijst (bij voorkeur pandan of jasmin)
500 gram diepvries kousenband 
Optioneel: ½ Madame Jeannet peper

Bereiding Vleugels in Surinaamse masala

Kook de rijst volgens de verpakking.

Halveer en was de kippenvleugels. Hak de ui en knoflook fijn. Bak in een wok of hapjespan de uien en knoflook in zonnebloemolie tot de uien glazig zijn. Voeg de masala toe. Bak de vleugels mee. Voeg een klein kopje water toe en laat dit op een zacht vuurtje met de deksel op de pan sudderen. Voeg na 15 min de tomatenpuree toe. Wil je spicy vleugels, snijd de Madame Jeannet peper in kleine stukjes, zonder pitjes. 

Stoom of kook de kousenband. Ik ben fan van de stoombakjes, waar je de groente in 5 minuten gestoomd hebt. Je kan dit ook stomen met een pan kokend water. Leg er een vergiet in en leg hier de kousenband in. Sluit af met een deksel. Het voordeel van stomen is dat de vitamines bewaard blijven.

Serveer bij elkaar en geniet.

Klik hier voor meer marinades voor kippenvleugels.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links