Penne all’Arrabbiata met kip

Penne all'Arrabbiata met kip

Penne all’Arrabbiata met kip, een variant op het populaire pasta gerecht Penne all’Arrabbiata. Penne all’Arrabbiata is een pasta in pittige tomatensaus, van origine helemaal vegetarisch. Dit gerecht heb je vast eerder bij een Italiaans restaurant op de kaart gezien. Ik ben gek op pasta en maak regelmatig verschillende soorten pasta recepten.

De Penne all’Arrabbiata is een simpele pastasaus van verse tomaten, uien, knoflook en lekker pittig door het Spaanse pepertje. Zo smaakvol en lekker met verse basilicum en geraspte Pecorino Romano erbij. Wil je de pasta meer gevuld hebben? Stukjes kippendij erdoor is echt een aanvulling. Een volle pan met lekkere Penne all’Arrabiata met kip. Hier het recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gr kippendijfilet
150 gr penne rigato
1 ui
2 tenen knoflook
4 tomaten
1 rode Spaanse peper
2 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
Een paar takjes verse bacilicum
Een stuk Pecorino Romano
Zout 
Zwarte peper

Bereiding Penne all’Arrabbiata met kip

Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes en leg apart. Daarna pel je de uien en knoflook en hak deze fijn. Ook de rode peper was je en snijd je in ringen. Als je het gerecht niet té pittig wilt, verwijder dan de zaadjes van de peper.

Pak een wok of hapjespan en verhit hier de olijfolie in. Bak de uien en knoflook hierin. Als deze glazig zijn voeg je de kipstukjes toe. De rode peper bak je nu ook mee. Strooi de paprikapoeder en oregano erbij en bak rondom bruin. 

Ondertussen was en snijd je de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomaten bij de saus en roer door. Roer de tomatenpuree erdoor en strooi peper en zout over de saus. Laat de saus indikken. Als de saus te dik is, kun je een klein beetje water toevoegen. 

Tijdens het pruttelen van de saus kook je de penne in kokend water. Als de pasta ‘al dente’ is, giet je deze af in een vergiet. Schep de penne bij de Arrabiata saus en meng goed. 

Serveer de penne all’Arrabbiata met een paar blaadjes verse basilicum en geraspte Pecorino Romano.

Penne all'Arrabbiata met kip

Klik hier voor meer pasta recepten

Geef een antwoord

*