Surinaamse kousenband met aardappelen

Surinaamse kousenband met aardappelen, de bekendste groentemix in de Surinaamse Hindoestaanse keuken. Dit gerecht maak je op smaak met masala, de Hindoestaanse kerrie. Dit Hindoestaanse kruidenmix van kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Masala ruikt heerlijk en heet een gele kleur. Dit vegetarische groentegerecht is ook helemaal vegan. In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt aardappel ook als groente gezien. Kousenband en aardappelen is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Het past goed bij masala kip, witte rijst of roti. Het gerecht vult goed en kan ook prima zonder kip bij rijst of roti gegeten worden. Hier het makkelijk recept voor Surinaamse kousenband met aardappelen in masala. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram kousenband (vers of diepvries)
500 gram kruimige aardappelen
2 uien
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
3 el zonnebloemolie
1 el Surinaamse masala
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding Surinaamse kousenband met aardappelen

Hak de ui en knoflook fijn en leg apart.

Schil de aardappelen en was ze. Snijd in 6 blokjes. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn. Laat goed uitlekken

Als je verse kousenband gebruikt, snijd dit in stukjes van 3 – 4 cm. De uiteinden gebruik je niet. 

Schenk in een ruime wok of braadpan de zonnebloemolie. Schep de masala erbij  en roer goed door. Bak de uien en knoflook hierin. Voeg de kousenband toe en kook mee tot ze gaar zijn. Verkruimel het bouillonblokje er roer erdoor.

Voeg de aardappelen toe roer voorzichtig door. Schenk 50ml water erbij om een beetje jus te krijgen.

Klik hier voor meer recepten met masala

Klik hier voor meer Surinaamse recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links