Griekse gemarineerde kippendijen met olijven uit de oven

Griekse gemarineerde kippendijen met olijven, paprikapoeder, tijm en oregano. Heerlijk malse kippendijen uit de oven. Deze kip heb je zo gemarineerd, strooi wat olijven en cherrytomaten erbij en je schuift het de oven in en smullen maar. Lekker bij een Griekse salade, met rijst, pasta met feta of gebakken aardappeltjes. Dus wil je in een snelle tijd iets lekker op tafel? Maak deze kippendijtjes. Het is in een half uur klaar. Hier het recept van Griekse gemarineerde kippendijen met olijven uit de oven.
Voor 3 personen
Ingrediรซnten
500 gram kippendijfilet
3 el olijfolie
Een paar takjes verse tijm
2 tl gedroogde oregano
3 tl paprikapoeder
gemalen komijn
10 cherrytomaten
150 gram zwarte olijven, zonder pit
1 tl van de volgende kruiden:
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Bereiding Griekse gemarineerde kippendijen met olijven uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 gram.
Was de dijfilet en snijd de vetrandjes eraf.
Pak een ruime kom en leg hier de dijfilets in. Strooi de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, komijn en oregano over het vlees.
Schenk de olijfolie erover en roer goed door. Daarna verwijder je de blaadjes van de takjes tijm en strooi die ook over het vlees. Roer nogmaals door. Voeg een klein beetje zout toe.
Pak een ovenschaal en verdeel de dijfilets over de schaal. Als je nog een paar takjes tijm over hebt, kun je die op de dijfilets leggen. Halveer de cherrytomaten en verdeel met de olijven over de kip.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de dijfilets 30 minuten.

Klik hier voor het recept Griekse Salade met kip, feta en olijven
Klik hier voor meer recepten met kippendijfilet
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links