Hartige havermout met tomaat en bouillon

Hartige havermout met tomaat, bieslook, rode ui en bouillon. Als ik hier eerder vanaf wist had ik dit al jaren als ontbijt gegeten. Havermout is namelijk een super gezond ontbijtje, want het vezelrijk, heeft eiwitten en vezels. Havermout wordt bijna altijd zoet gegeten. Een papje met melk of yoghurt met soms nog wat fruit erin. Ik ben helemaal niet dol op zoet en heb daar zeker geen zin in om mee te ontbijten, maar een gezond ontbijtje wil ik wel.

Je kunt je wel voorstellen dat ik dus wel heel nieuwsgierig werd toen ik een recept zag van hartige havermout. Je kookt de havermout met bouillon en gooit er wat groente bij waar je trek in hebt. Ik kijk meestal wat ik in huis heb en stop dat erin. Lente-ui, spinazie, bieslook, tomaatjes. Dit keer koos ik voor tomaat, rode ui en bieslook. Echt heerlijk is dit. Een soort risotto dat je zo naar binnen lepelt. En wil je er wat eiwitten bij? Leg er een gekookt eitje op en smullen maar. Vind je dit nog te heftig als ontbijt? Dit kun je ook als gezond tussendoortje eten. Hier het makkelijke recept.

Voor 2 porties

IngrediΓ«nten

6 el havermout
1 kleine tomaat
Β½ kleine rode ui of twee lente-uitjes
Een paar takjes bieslook
1 groentebouillonblokje

Bereiding Hartige havermout met tomaat en bouillon

Kook 500 ml water met het groentebouillonblokje en zorg goed door. Ik doe dit met kokend water uit de waterkoker en roer het bouillonblokje er snel doorheen.

Was en snijd de tomaat in kleine blokjes. Schil de rode ui en versnipper.

Pak een steelpannetje en schep de havermout erin. Voeg de bouillon toe en zet het op een zacht vuurtje. Voeg de rode ui snippers en tomatenblokjes erbij. Zet het vuur iets hoger en roer regelmatig door. 

Na ongeveer tien minuten is de havermout een dikke mengsel geworden met de bouillon en tomaten. Hak de bieslook fijn en strooi erdoor.

Verdeel de hartige havermout in kommetjes.

Hartige havermout met tomaat en bouillon

Klik hier voor meer recepten met tomaten