Pasta met kip in tomaten tapenade

Pasta met kip in een saus van tomaten tapenade. Een smaakvolle en makkelijke pasta, doordat je een saus maakt van stukjes kippendij, tapenade, passata en zongedroogde tomaten. 

Tapenade is een mengsel van olie, zongedroogde tomaten en knoflook. Het lijkt een beetje op pesto, alleen is tapenade meestal wat grover. Tapenade wordt vaak gemaakt van olijven, maar ook van zongedroogde tomaten. We kennen de tapenade het meest als smeersel voor op een stokbroodje, maar wist je dat ook heel lekker kunt koken met tapenade. Bijvoorbeeld in een wrap met feta, of met kip in een pasteitje, op de pizza, in een groentestoof of zoals hier in de pasta! De zongedroogde tomaten tapenade geeft een rijke smaak aan de pasta, waardoor je met gemak een lekkere pasta op tafel zet.

Maak de pasta af met een paar handjes verse spinazie en cherrytomaten. Roer door en voila. Ik serveerde de pasta in deze mooie diepe BO pastaborden van Xenos. De olijfolie, tomaten tapenade en zongedroogde tomaten pak je daar ook gelijk mee. Lekker met geraspte pecorino erover. Hier het makkelijke recept.

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

320 gr gedroogde penne
500 gr kipdijfilet
1 ui
1 pot tapenade pomodoro
100 ml passata
3 el olijfolie
10 zongedroogde tomaten
10 cherrytomaten
150 gram verse spinazie
Pecorino

Pasta met kip in tomaten tapenade

Bereiding Pasta met kip in rode tapenade


Was de kippendijfilet in een vergiet en snijd daarna in kleine blokjes. Leg apart. 

Pak een schone snijplank en hak de ui grof. Schenk in een wok de olijfolie en als het vet heet is, voeg je de uien toe. Deze bak je tot ze glazig zijn. Vervolgens voeg je de kip toe en bak tot het rondom bruin in. 

Daarna schep je de tapenade erbij en roer door. Schenk de passata erbij en laat op en zacht vuurtje sudderen. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en schep bij de saus. De cherrytomaten halveer en je voeg je ook toe. Roer door.

Ondertussen kook je de penne al dente in een ruim pan. Spoel af.

Handje voor handje voeg je de verse spinazie toe en blijf door roeren. Als laatst voeg je de gekookte pasta toe en roer nogmaals door. 

Voeg naar smaak peper en zout toe. 

Schep de pasta in de diepe pastaborden. Rasp de verse pecorino erover. 

Klik hier voor meer pasta recepten