Gevulde paprika met makreelsalade

Gevulde paprika met makreelsalade. Dit is weer een nieuwe uitkomst voor de koolhydraatarme lunch. Ik lunch graag gezond en met veel groente. Sommige maanden van het jaar zelfs het liefst met minder koolhydraten. Dat werkt voor mij het best met afvallen. Bijvoorbeeld met gevulde courgette, lasagne van courgettebladen, een lekkere goed gevulde salade of verschillende soepjes. Dit is een makkelijk receptje wat in 20 minuten gemaakt is. Ideaal toch? Ik roosterde de gehalveerde paprika’s in de oven en maakte ondertussen een snelle makreelsalade met mayonaise, ui en kappertjes. Ook leuk om met mini paprika’s te maken als snack. Het gerecht of hapje vult nog goed ook. Hier het makkelijke recept. 

Voor 3 gevulde paprika’s

Ingrediënten

3 paprika’s
200 makreelfilet
15 kappertje
1 kleine ui
2 el mayonaise
1 el olijfolie
1 tl gedroogde dille
Peper
Zout

Bereiding Gevulde paprika met makreelsalade

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was en snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijst. Leg de paprika’s in een ovenschaal en verdeel de olijfolie erover. Rooster de paprika’s in de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de makreelsalade. Leg de makreel in een ruime bak en haal met twee vorken los. Hak een uitje fijn en gooi bij de makreel. Vervolgens strooi je de kappertjes erbij. Daarna schep je mayonaise erdoorheen. 

Strooi een beetje peper en zout erop en proef of het naar smaak is. Als laatst roer je de dille erdoor. 

Als de paprika’s geroosterd zijn laat je deze even afkoelen. Schep daarna de makreelsalade in en serveer.

Gevulde paprika met makreelsalade

Klik hier voor meer koolhydraatarme recepten