Lamskoteletten in ras el hanout met gekruide couscous

Lamskoteletten in ras el hanout met gekruide couscous. Een heerlijk en makkelijk Marokkaans gerecht. Ik eet graag uit de Marokkaanse keuken. Soepen als Harira of Lehdes, maar ook Tajines of Bastilla is om te smullen. Couscous is helemaal onmisbaar en ik maak dit vaak op diverse manieren.
Couscous bestaat uit durum tarwe en water. Deze gele korrels zijn heerlijk met gerechten met een saus. In de Nederlandse keuken is de couscous ook steeds bekender. Door de salade of bij een authentiek Marokkaans recept. Ik kruid mijn couscous met kurkuma, komijn en ras el hanout. Couscous is lekker met vis, vlees of falafel. Dit keer kookte ik met van te voren een gekruide couscous van Alfez, te koop bij Xenos. Ideaal, want de smaak was top! Ik bakte eerst uien en knoflook met groente en roerde daarna de gestoomde gekruide couscous erdoor. De lamskoteletten bak als je laatst. Serveer in de Yasmine schalen van Xenos. Hier het makkelijke recept.
Voor 2 personen
Ingrediënten
4-6 lamskoteletten
200 gr Couscous Moroccan Spiced
(wil je de couscous liever zelf kruiden, kijk naar dit recept)
1 grote ui
2 tenen knoflook
Een hele aubergine
Een hele courgette
1 stuk rode paprika
1 tl paprikapoeder
10 groene olijven
6 el olijfolie
1 el Ras el hanout
1 tl zwarte peper
Zout
Bereiding Lamskoteletten in ras el hanout met gekruide couscous
Pak een ruime kom en leg hier de lamskoteletten in. Meng in een klein kommetje 3 el olijfolie met de ras el hanout. Schenk dit over de lamskoteletten en verdeel de marinade over de koteletten. Dek de lamskoteletten af met aluminiumfolie en leg in de koelkast.
Daarna hak je de ui en knoflook fijn en leg apart. Was en snijd de aubergine en courgette in gelijke blokjes. Was de paprika en snijd ook in blokjes.
Vervolgens pak je een wok of hapjespan. Schenk hier 2 el olijfolie in. Als de olijfolie heet is bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Bak de groentes mee tot het zacht is. Strooi de paprikapoeder erover.
Kook 300 ml water. Pak een diepe kom en schenk hier de gekruide couscous in. Schenk het kokend water erbij en sluit de kom af met een bord. Na 5 minuten haal je het bord eraf en maak je de couscous los met een vork.
Schep de couscous bij de groente en laat op een zacht vuurtje staan. Schep wel regelmatig om. Snijd de olijven in plakjes en roer erdoor.
Als laatst pak je een grote koekenpan. Schenk een beetje van de olijfolie uit de bak van de lamskoteletten in de pan. Bak de lamskoteletten daarna 4 minuten per kant. Strooi een beetje peper en zout erover.
