Lunchen bij Brasserie de Sierkan

Brasserie de Sierkan is sinds een aantal jaren gevestigd in de oude melkinrichting de Sierkan. Je vindt het op de hoek van de Koningin Emmakade, net buiten het centrum. Ik fiets hier regelmatig voorbij en vond het er zo gezellig en origineel uit zien. Tijd om hier eens te gaan lunchen.

Interieur

Samen met mijn vriendin ging ik op zaterdag lunchen. De Sierkan is heel gezellig ingericht. Het lijkt op een huiskamer in een vintage stijl met een mooie bar achterin. Opvallend was het mooie hoekje met kookboeken, hier voelde ik mij gelijk thuis. De stoelen waren allemaal in verschillende pasteltinten geverfd, dit maakt het heel gezellig.

Soep van de dag

Bij de reservering gaf ik mijn allergieën door. Hier werd goed rekening mee gehouden. We startte de lunch met de soep van de dag, een bloemkoolsoep met kerrie. Lekker en goed vullend.

De lunch

Op de lunchkaart stonden heerlijke wereldse gerechten. Je kan kiezen voor belegde broodjes, diverse gepocheerde eieren, salades en zelfs een vietnamese bao’s. Ik was heel nieuwsgierig naar de bao met pekingeend. De bao was gevuld met pekingeend, kimchi, taugé en sesam. Een lekkere bao, helaas werd de bao snel hard. De keuze van mijn vriendin viel op de de Eggs Florentine. Dit gerecht bestond uit twee gepocheerde eieren met spinazie en Hollandaisesaus op een dikke snede briochebrood.


Bij de Sierkan kan je niet alleen lunchen, maar ook dineren. Ook hier bereiden ze diverse Wereldse gerechten van thaise curry’s, tajine etc.

Vertrouwd in de buurt

Bij binnenkomst om 12 uur waren wij de eerste gasten, maar een uur later waren de helft van de tafels bezet met lunchende gasten. Ik zag ook een aantal klanten langskomen voor een coffee-to-go. De Sierkan is een vertrouwd plekje voor de buurtbewoners. Een leuke plek in een mooi pand.

Klik hier voor meer reviews over (Haagse) eettentjes