Frisse aardappelsalade met tonijn, paprika en citroen

Frisse aardappelsalade met tonijn, paprika, citroen en rode ui. Een heerlijke zomerse maaltijdsalade. Deze salade is heerlijk voor de lunch, bij de picknick of barbecue. Ik ben gek op aardappelsalade, zoals de Surinaamse Huzarensalade met kip. De aardappelsalade met krieltjes is lekker smaakvol door de groente en de frisse citroensap. Ik stoomde de krieltjes eerst kort en daarna gebakken in de oven samen met de paprika en rode ui. Lekker door elkaar mengen met de tonijn uit blik. Wil je de salade lekker romig hebben, voeg 1 el mayonaise toe en smullen maar. Hier het makkelijke recept.

IngrediΓ«nten

1 blik tonijn op water
400 gram krieltjes met schil
Een rode ui
Rode paprika (1st)
1 tl citroensap
1 el olijfolie
Grof zeezout
Zwarte peper
Optioneel: 1 el mayonaise 

Bereiding Frisse aardappelsalade met tonijn, paprika en citroen

Start met het wassen van de krieltjes en snijd door vieren. Stoom of kook kort, tot de aardappels beetgaar zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de paprika en snijd in kleine blokjes. Schil de rode ui, halveer en snijd in halve ringen. Pak een grote ovenschaal en leg hier de paprika en rode uien in. Schenk 1 el olijfolie erover en meng. 

Leg de aardappels erbij in de ovenschaal. Daarna strooi er grof zeezout en zwarte peper over en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Laat 20 minuten roosteren. Laat de aardappels en groente in de ovenschaal even een kwartiertje afkoelen.

Vervolgens pak je een diepe schaal. Open het blikje tonijn en laat het water eruit lopen. Schep de tonijn in de kom. Gooi de aardappels en geroosterde groente erbij. Roer goed door elkaar. Als laatst voeg je de 1 tl citroensap erdoor en roer nogmaals door. Wil je een romige salade, schep de mayonaise er doorheen. Eet smakelijk.

Frisse aardappelsalade met tonijn, paprika en citroen

Klik hier voor meer salade recepten