Aziatische zalmfilet met Roseval aardappels

Aziatische zalmfilet met Roseval aardappels is echt een heerlijk recept. Een paar weken geleden mocht ik de HelloFresh box uitproberen. Wat een leuke ervaring is dat. Lees de review daarover op deze link. Dit recept zat in het pakket en wat was het heerlijk. Ik zou mijzelf niet zijn als ik niet een paar kleine aanpassingen maakte. Hieronder deel ik het hoe ik het uiteindelijk gemaakt hebt. Ik maakte zalm vaak op dezelfde manier en vond het leuk een nieuw recept te proberen. Hier mijn variant.

Ingrediënten:

2 zalmfilet met huid
300 gram Roseval aardappelen
1 broccoli
3 tenen knoflook
2 sjalotjes
1 tl gemalen korianderzaad
3 el sojasaus
1 tl sambal oelek
Sesamzaadjes

Bereiding


Was de Roseval aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in dikke schijven kook ze daarna in ruim water. Na ongeveer een kwartier giet je de aardappelen af. Leg dit apart in de pan met deksel, zodat het nog warm blijft.

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli ook kort. Zorg dat ze niet te zacht gekookt worden, maar dat het nog een bite heeft. Giet dit daarna af en lig dit apart.

Pers ondertussen de knoflook fijn en versnipper de sjalotjes. Meng in een kom de sojasaus met knoflook, sjalotjes, korianderzaad en sambal. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan op hoog vuur.  Leg dit apart.

Wok de broccoli met ¾ van het sojasausmengsel. Smeer de bovenkant van de zalmfilet in met het resterende sojasausmengsel. Ondertussen bak je de zalmfilet op de huid in wat olijfolie. Bak 2-3 minuten op de huid en 1 minuut op de andere zijde.

Verdeel de aardappelen en broccoli over de twee borden. Strooi wat sesamzaadjes over de broccoli. Strooi nog wat grof zeezout over de aardappelen.