Surinaamse lamsvlees in masala

Surinaams lamsvlees in masala. Ik ben gek op lamsvlees en toch maak ik dit gerecht niet vaak. Ik ben opgegroeid met de Surinaamse keuken en veel masala. Masala kip, masala ei, kousenband en aardappelen in masala, pompoen, noem maar op. Masala is onmisbaar in de Hindoestaanse keuken. De Surinaamse kerrie, masala, is een kruidenmengsel gemaakt van o.a. kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Je hoeft dit allemaal niet zelf te mengen, want je kan hele lekker masala kopen bij de tokoโs en supermarkten. Masala ruik je goed, maar het smaakt vooral heel goed. Ik gebruikte voor dit gerecht mals lamsvlees en sneed dit ik hele kleine blokjes. Zo blijft je vlees lekker mals. Lekker met witte rijst, roti of op brood. Hier het makkelijke recept.
Voor 3-4 personen
Ingrediรซnten
500 gr lamsfilet
2 el Surinaamse masala
1 ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
3 el zonnebloemolie
Een paar takjes selderij
Zwarte peper en zout
Bereiding Surinaamse lamsvlees in masala
Was de lamsfilet en snijd in kleine blokjes. Vervolgens snijd je de uien en knoflook fijn.
Pak een wok en schenk de zonnebloemolie in. Als de olie warm is schep je de masala erbij tot het een geheel is. Voeg de uien en knoflook toe en bak mee.
Daarna schep je de lamsvlees erbij. Roer goed door en laat op een zacht vuurtje sudderen met een deksel op de pan. Voeg na een kwartier 100 ml water toe voor de jus en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat nog 5 tot 10 minuten sudderen.
Hak de selderij fijn en strooi over het lamsvlees.

Tamara D
Hoe zorg je dat dit niet te droog word ?
Priya
Zorg dat er genoeg vocht bij zit. Laat de lam echt sudderen in de masala en voeg zo nodig een beetje water toe. Laat de deksel op de pan.