Vegan nachoschotel met mais en bonen

Vegan nachoschotel met mais en bonen. Een Nachoschotel is de perfecte snelle borrelhap of maaltijd. Op de bank met een leuke film of samen met vrienden. Dit Texmex gerecht is super populair. Het is makkelijk te maken en altijd succes. Want wie houdt er nou niet van tortillachips met gesmolten kaas? Lekker met kipgehakt, maar ook vegan! Om dit Mexicaans streetfood gerecht tot een echte maaltijd te maken vulde de nachoschotel met mais, kidneybonen en paprika in en kruidige tomatensaus. Heerlijk met homemade guacamole erbij.
Xenos heeft een uitgebreid assortiment met servies en ook voedingsmiddelen. De olie, nachos en jalapeno’s koop je gewoon bij Xenos. Serveer is deze mooie Arcos schaal, die ook in de oven kan.

Voor 2 personen
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 paprika
2 tomaten
1 chilipeper
2 tl paprikapoeder
1 tl komijn
70 gr tomatenpuree
1 potje jalapenopepers
150 gram mais uit blik
150 gram kidneybonen uit blik
1 zak tortilla chips
1 zakje geraspte (vegan) kaas
2 el olie om in te bakken
Een paar takjes verse koriander
Bereiding Vegan nachoschotel met mais en bonen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de uien en knoflook fijn. Pak een ruime wok of pan en bak de uien en knoflook in olie. Voeg de paprikapoeder en komijn erbij en bak mee.
Snijd de paprika en tomaten in fijne blokjes en bak mee. Open de blikjes mais en kidneybonen en laat het vocht uitlekken en le in de pan. Schep de tomatenpuree erbij en roer mee. Laat de saus even 15 minuten op een hoog vuur indikken.
Pak een ruime ovenschaal en vul de eerste laag met de helft van de saus. Leg een paar jalapenopepers erop en leg een halve zal nachos erop. Dek af met een flinke laag kaas. Herhaal daarna met de rest van jalapenos erbij en de rest van de nachos. Sluit af met een dikke laag kaas. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven.
Hak de koriander fijn en strooi over de nachos ovenschotel met kaas.
