Tomaten-linzensoep

Tomaten-linzensoep, een goed gevulde vegetarische soep. Als ik niet zo lekker ben, heb ik altijd trek in soep. Lekker zoutig en voedzaam. Laatst had ik dit ook en had ik trek in een maaltijdsoep. Maar ik wilde wel wat nieuws proberen. Ik wist dat ik nog een blik linzen in de kast had en wou daar wel wat mee doen. Na wat googlen zag ik verschillende recepten. De leukste ingrediënten heb ik daaruit getrokken en samengevoegd tot dit soepje. Helemaal blij met het resultaat! Makkelijke ingrediënten en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Het is een stevige soep, helemaal veganistisch en heeft nog een beetje een bite, door de verschillende groentes. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik! Hier het recept voor Tomaten-linzensoep. 

Bereidingstijd +/- 20 minuten

Ingrediënten

1 groot ui
3 el olijfolie
3 bleekselderijstengels
1 winterpeen
2 paprika’s
1 tl Ras-el-Hanout
400 gr linzen uit blik
1 blik gepelde tomaten
2 tl tomatenpuree
1 liter water
2 groentebouillonblokjes

Bereiding Tomaten-linzensoep

Hak het ui in grove stukken en snijd daarna de winterpeen, bleekselderij en paprika’s in stukjes.  Bak dit in een soeppan met olijfolie totdat de groente een beetje zacht wordt. Strooi de Ras-el-Hanout erover en bak dit mee. Na ongeveer 10 minuutjes gooi je het water en bouillonblokjes erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Open de blik linzen en spoel dit in een zeef. Laat dit op een diep bord uitlekken. Als de 10 minuten voorbij zijn, voeg je de linzen, tomaten uit blik en tomatenpuree toe.
Na een kwartiertje pureer je de soep. Let erop dat dit een wat dikkere soep is, dus je moet wat langer pureren.