Wagamama Rotterdam –  Asian streetfood

Op de Witte de Withstraat in Rotterdam vind je Wagamama, de plek voor Asian streetfood. Wagamama, de internationale keten, die bekend staat om de ramen bowls en heerlijke andere Aziatische streetfood. Wie houdt er nu niet van Aziatische eten? De ruime kaart laat zien dat er voor ieder wat wilt is. Ik was uitgenodigd om hier te eten en vertel je alles over eten bij Wagamama Rotterdam.

Wagamama Rotterdam -  Asian streetfood

Over Wagamama

Wagamama is Japans voor ‘ ondeugend kind’ of ‘ iemand die eigenwijs en vastberaden is’. Deze kern bepaalt ieder gerecht dat ze creëren, bij Wagamama zijn ze altijd op zoek naar vernieuwende recepten. Wagamama bestaat sinds 1992 en vestigde eerst in London. Inmiddels is Wagamama internationaal bekend en zijn er in Nederland alleen al 7 vestigingen, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Roermond.

Asian Voorgerechten

Bij Wagamama heb je ruime keus uit heerlijke Aziatische voorgerechten. Was een moeilijke keus zeg, alles ziet er zo lekker uit. Wij kozen voor de chicken gyoza’s en de crispy squidballs. Beide gerechten waren traditioneel bereid en verrukkelijk. Ik kan mijn buik hier wel vullen met allemaal voorgerechten. 

Ramen, Curry’s, Noodles en meer

Wagamama staat bekend om de mooie ramen bowls. Ik bestelde de Wagamama’s own, een bowl gevuld met gemarineerde kip, inktvis, grote mosselen en garnalen. Normaliter ook met varkensvlees, maar ik vroeg zonder dat. De bowl is rijkelijk gevuld. Mijn gezelschap koos voor de Pad Thai met kip en garnalen. De Pad Thai smaakte erg lekker en ook een bord vol.

Dieetwensen

Bij het aangeven van mijn dieetwensen stuurde zij direct de manager naar mij die per gerecht wist wat ik wel en niet mocht. Ingrediënten weglaten is een bowl was gelukkig ook geen probleem. Prettig om zo geholpen te worden. De manager vertelde dat ze bewust helemaal geen noten en pinda’s gebruiken, zodat je met een noten en pinda allergie hier veilig kan eten.

Wagamama Service

De service bij Wagamama is snel, wat heel fijn is. Het personeel (soms Engelstalig) is ook erg vriendelijk. Ik at na jaren weer bij Wagamama en was vergeten hoe lekker je kunt eten voor een prikkie. Ik ga deze hotspot op de Witte de With in Rotterdam zeker onthouden, want vol een lekkere en snelle maaltijd, ben je hier aan het juiste adres. Bij lekker weer kun je ook plaats nemen op het grote terras.

Wagamama Rotterdam -  Asian streetfood

Lees hier meer restaurant reviews in Rotterdam