Boekreview: Surinaams kookboek – Sandhia’s Recepten Deel 5

Het nieuwe Surinaamse kookboek, Sandhia’s recepten deel 5, is uit. Een familieboek kookboek vol met authentieke en vernieuwende Surinaamse recepten, met gebruik van de Faja Lobi marinades. De Surinaamse keuken is heel breed, met veel Creoolse, Javaanse, Chinese en Indiase invloeden. Denk hierbij aan roti, nasi, bami, maar ook bruine bonen en veel hapjes. Ik, met een Hindoestaanse (Indiaas- Surinaams) achtergrond, was heel nieuwsgierig naar dit boek. Ik kreeg het boek laatst binnen en vertel jullie er alles over boekreview: Surinaams kookboek – Sandhia’s Recepten Deel 5.

Over Sandhia’s recepten

Sandhia’s recepten is opgericht door de Jay Laisingh en zijn vrouw Sandhia. Jay’s passie voor eten startte 40 jaar geleden, toen hij als kind droomd van een kleine toko. Een aantal jaren later begon hij met zijn vrouw Sandhia het idee om te zetten om heerlijke Surinaamse gerechten in de markt te zetten. Zij richtten Sandhia’s recepten op, een enorm platform met recepten, kookvideo’s, kookboeken en zelfs de productlijn Faja Lobi. De gerechten worden bereid met verse en gerijpte kruiden en specerijen, maar ook met marinades die Faja Lobi aanbiedt. Het fijne is dat deze in de meeste toko’s en zelfs grote supermarkten te vinden zijn. De producten van Faja Lobi zijn een groot succes in Nederland, waardoor het bedrijf groeide en hun 3 zoons meewerkte. Met hun academische en moderne inbreng is Faja Lobi een groot succes. 

Boekreview: Surinaams kookboek - Sandhia’s Recepten Deel 5

Boekreview: Surinaams kookboek – Sandhia’s Recepten Deel 5

Het dikke boek met wel 450 pagina’s en ruim 350 recepten is een goede basis om in huis te hebben. Al kook en eet ik zelf regelmatig authentiek Surinaams, was ik alsnog goed verrast en blij met dit boek. Veel recepten zijn namelijk ook leuke variaties van de traditionele gerechten. Daarnaast was ik altijd een groot fan van de marinades en leuk om te zien dat je er meer mee kan dan standaard het recept achterop het potje. Het boek zit vol met recepten als rotigerechten, gegrilde kip recepten, smaakvolle marinades, Surinaamse soepen als Saoto, Pindasoep en Bravoe, heerlijke bijgerechten en sambals en zoveel lekkere hapjes. Chauw Min, Nasi en Foe Yong Hai zijn ook niet te missen in het boek. Wat een leuk om te hebben, zoveel inspiratie en lekkere, maar toch makkelijke recepten. 

Ik maakte uit het boek deze snelle gegrilde kippendijfilet in Surinaamse marinade. Een lekker vleesgerecht met uit de oven dat zo klaar is en heerlijk smaakt met rijst, bami of nasi. Klik hier voor mijn variatie op dit recept. 

Boekreview: Surinaams kookboek - Sandhia’s Recepten Deel 5

Klik hier voor meer recepten met Faja Lobi marinades