Pinchos met gegrilde courgette en falafel

Een Arabische en vegetarische pinchos met gegrilde courgette en falafel. Ken jij pinchos of pintxos al?  Pinchos zijn een soort snacks of broodjes dat vooral in Noord- Spanje geserveerd wordt. Het is een hapje, vaak op een stuk brood met een stokje erdoor. Het zijn wat grotere hapjes als tapas. Pinchos staan vaak al klaar op bar en In Madrid zag ik veel verschillende pinchos, met vlees, met bakkeljauw met kaas, etc. En het ziet er allemaal zo gezellig uit met een stokje erdoor. Hier een Arabische variant met falafel en hummus. Een gouden combi, lekker met courgette en een tomaatje.

Een leuke vegetarische en veganistische snack voor een borrel, lunch of feestje.

Ingrediënten

1 wit Turks stokbrood
10 stukjes falafel (Amilahfood)
1 bakje hummus
1 courgette
5 cherrytomaten

Bereiding

Snijd de courgette in dikke, schuine plakken. Grill deze met een beetje olijfolie en zout. Laat dit uitlekken op een vel keukenpapier.

Bak ondertussen de falafel in een pan of in de airfryer. Was en halveer de cherrytomaten.

Snijd het brood in dikke, schuine plakken. Smeer de bovenkant in met hummus. Leg een plak courgette hierop. Vervolgens één falafel en een half tomaatje. Een spies erdoor en je voila!

Herhaal dit met alle stuks.

Klik hier voor meer recepten met falafel