Chinese zeebaars uit de oven

Chinese zeebaars uit de oven met sojasaus. Zeebaars vind ik één van de lekkerste vissoorten, of misschien wel dé lekkerste. Zacht van structuur en heel smaakvol. Een gebakken zeebaars op de risotto of een gestoomde hele zeebaars bij de pasta, ik kan hier zo van genieten.

Regelmatig bestel ik bij het Chinese/ Kantonese restaurant Woeng Kee in Den Haag de zeebaars met lente-ui en gember. De hele vis is ingesneden en op smaak gebracht met knoflook, stukken gember en lichte sojasaus. Na het stomen in de oven strooi je peen julienne lente-ui erover. Het is een heel lekker en mooi gerecht. Je kunt de hele vis bereiden, of zoals ik dit keer deed, gewoon met zeebaarsfilet maken. Dat eet namelijk een stuk makkelijker en dit kun je per bord mooier serveren. Dit gerecht is erg makkelijk te maken. Met de juiste ingrediënten ben je maar 10 minuten bezig met de voorbereidingen en voor de rest doet de oven het werk. Lekker met paksoi en Chow Mein. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 zeebaarsfilets

Ingrediënten

4 zeebaarsfilets met huid
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
1 bosje lente-ui
2 el zonnebloemolie

Voor de marinade
4 el Chinese lichte sojasaus
2 el Japanse sojasaus
2 el vissaus

Bereiding Chinese zeebaars uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden. 


Snijd de gember in grove plakken (zodat je deze daarna makkelijk eruit kunt vissen). Daarna snijd je de knoflook in dunne plakken.

Dep de zeebaarsfilet droog met een keukenpapiertje. Pak een grote ovenschaal en leg hier ruim aluminiumfolie in. Ruim genoeg om de visfilets zometeen met folie helemaal dicht te vouwen, zonder dat het strak om te vis is. Vervolgens leg de zeebaarsfilets erin. Verdeel de gember en knoflook over de zeebaarsfilet.

Meng in een aparte kom en 2 el lichte sojasaus, Japanse sojasaus en vissaus. Verdeel dit over de visfilets. Vouw het folie om de vis helemaal dicht.

Stoom je zeebaarsfilet 10-15 minuten gaar. Ondertussen snijd je de lente-ui heel smal, peen julienne.

Wanneer de zeebaars klaar is, serveer je de filets op een bord. Schenk nog 2 el lichte Chinese sojasaus erover. Strooi de lente-uit erover. Daarna haal je de gember voor het eten eraf.

Chinese zeebaars uit de oven

Klik hier voor meer visrecepten