Snelle Shakshuka met verse spinazie en feta

Snelle Shakshuka met verse spinazie met feta en eieren. Dit Joodse gerecht kun je uitgebreid maken met stukjes tomaten en garen in de oven, maar je kunt ook een sneller versie met passata op tafel zetten. Shakshuka is een Midden Oosters eenpansgerecht met als basis tomatensaus en gepocheerde eieren. Vul het lekker met verse spinazie en paprika en je hebt een gezond maaltje. Deze Shakshuka uit de pan is in een kwartier klaar. Lekker met brood erbij, of als je koolhydraatarm wilt eten, kan het ook gewoon zo. Dit vegetarische gerecht is mijn nieuwe favoriet! Hier het recept. 

Voor 2 personen

Ingrediรซnten

4 Blije Kip Bio eieren
500 ml passata
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
1 groene paprika
2 handjes verse bladspinazie
100 gram feta
1 bosje koriander of peterselie

Optioneel: 1 tl chilivlokken 

Bereiding Snelle Shakshuka met verse spinazie met feta

Hak de ui en knoflook fijn. Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Als de olie heet is, bak je de uien en knoflook op een zacht vuurtje. 

Snijd ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Gooi de paprika door de uien- en knoflookmengsel en bak mee. Roer de chilivlokken mee. 

Voeg de passata toe en roer erdoor op zacht vuur. Voeg de spinazie toe. Roer de gemalen komijn erdoor.

Breek รฉรฉn ei in een kommetje. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en leg het ei erin. Herhaal dit met de 3 overige eieren. Bestrooi met zwarte peper en zout. Dek de pan af met een deksel en laat +/- 10 minuten garen tot de eieren gepocheerd zijn.

Zet het vuur uit. Verkruimel de feta boven de pan. Hak de koriander en/of peterselie fijn en strooi over de Shakshuka.

Serveer met Libanees brood.

Snelle Shakshuka met verse spinazie en feta

Klik hier voor het recept van Joodse Shakshuka uit de oven

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links