Salade met zalmfilet, spinazie, avocado en pesto

Salade met spinazie, zalmfilet en avocado, aangevuld met een gekookt eitje, Bimi en pesto. Een gezonde, maar toch erg vullende salade. En het belangrijkste is, het is ook nog eens heel lekker. Als ik een salade eet, dan moet deze goed gevuld zijn, veel smaak en structuur hebben en veel eiwit. Dan vult het tenmiste goed. Denk hierbij aan een Griekse salade met spinazie, feta en gemarineerde kip, een Salade van gegrilde asperges met gerookte zalm of Salade met kip ketjap gehaktballetjes, je kunt genoeg variëren met vullende, eiwitrijke salades. 

Ik maakte deze salade met een stuk zalmfilet, die ik gaarde in de oven. Lekker om bij de koude ingrediënten nog een warm stuk vis erop te hebben. De vis gaart 20 minuten in de oven en ondertussen kun je al de andere producten snijden. Maak de salade af met een gekookt eitje, avocado, en bimi, ook wel bekend als mini broccoli of asperge broccoli. Breng de salade op smaak met Pesto Genovese, groene pesto. Deze pesto heb je ook helemaal koemelk- en notenvrij, kies dan voor de bio Pesto Genovese. Gezond, snel en vooral lekker eten! Hieronder lees je het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten:

100 gram verse spinazie
2 zalmfilets
1 avocado
200 gr Bimi
2 eieren
4 tl Pesto Genovese (bio, zonder melk en noten)
2 el olijfolie
2 tl viskruiden 
Zwarte peper
Zout

Bereiding Salade met zalmfilet, spinazie, avocado en pesto

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pak een ruime ovenschaal en leg zalmfilets in het midden erin. Schenk hier de olijfolie over. Strooi de viskruiden over de zalmfilets. 

Was de bimi en verdeel naast de  zalmfilets en schenk hier nog een beetje olie over. Bak de zalmfilet met bimi in 20 minuten gaar. 

Ondertussen kook je 2 eieren zachtgekookt. Daarna snijd je de avocado door midden, verwijder de pit en snijd met een mes licht in dunne repen. Verwijder de schil door de avocado met een lepel eruit te lepelen. 

Maak de borden op met een bodem van verse spinazie. Verdeel een halve avocado en één ei per bord. Strooi de bimi erover. Als laatst leg je de zalmfilet erop. Strooi naar smaak peper en zout over de salade.

Verdeel de Pesto Genovese met een theelepel in beetje over het bord.

Salade met zalmfilet, spinazie, avocado en pesto

Klik hier voor meer salade recepten