Visstoof met paprika en kabeljauw

Visstoof met paprika en kabeljauw, een makkelijk en gezond gerecht. Deze visstoof is laag in vet, met veel groente en toch snel klaar. Voor deze visstoof koos ik voor kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je wilt. Kabeljauw is wat neutraler van smaak, maar wel stevig en dat past goed bij de kruidige stoof. Kabeljauw is een lekkere vis, maar vaak moet je er wel wat mee doen. Als je de kabeljauw namelijk iets te lang bakt, wordt het al snel droog. In deze stoof met paprika’s en tomaten stooft de kabeljauw gaar in de saus. Hierdoor krijg je geen droge, maar heerlijke zachte vis. Door de paprikapoeder is het een Mediterraanse stoof. Wil je liever een romige visstoof, klik dan op het recept van de Romige visstoof met zalm en kabeljauw. Deze visstoof met paprika is lekker om te eten met rijst, brood of aardappels. Hieronder volgt het recept. 

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

400 gram kabeljauw
3 paprika’s
2 uien
3 tenen knoflook
1 visbouillonblokje
2 tl paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
10 cherrytomaten
2 el olijfolie
Optioneel: 1 tl chilipoeder

Bereiding Visstoof met paprika en kabeljauw

Snijd de ui fijn en pel de tenen knoflook. Daarna snijd je de paprika’s in dunne reepjes.

Pak een wok of hapjespan en schenk hier de olijfolie in. Als de olie heet is voeg je versnippende uien toe. Pers de knoflooktenen uit boven de pan en bak mee. Vervolgens bak je de paprika’s mee. 

Na 5-10 minuten gooi je de tomatenblokjes uit blik erbij en roer alles goed door. Voeg de paprikapoeder en het bouillonblokje toe en roer weer door. Wil je een pittige stoof? Voeg dat 1 tl chilipoeder toe. 

Ondertussen dep je kabeljauwfilets met keukenpapier droog. Halveer de filets en leg in de stoof. Als laatst leg je de deksel op de pan en laat je de vis 10 minuten gaar stoven. 

Visstoof met paprika en kabeljauw

Klik hier voor meer recepten met kabeljauw