Salade met kip ketjap gehaktballetjes

Salade met kip ketjap gehaktballetjes en avocado. Neem jij het jezelf ook voor om vaker met salades te lunchen? Ik lunch regelmatig met salades, maar een salade moet dan wel speciaal zijn. Lekker met kip, vis zoals garnalen, zalm of tonijn, kikkererwten, linzen, couscous, pasta of met kaas erdoor. Klik hier voor meer salade recepten.

Voor deze koolhydraatarme salade marineerde ik kipgehakt in sojasaus. Normaal maak ik hier kipburgers van. Dit keer maakte er gehaktballetjes van en bakte deze. Heel makkelijk en snel om te maken. De gehaktballetjes geven de salade gelijk een lekkere bite. Verder vulde ik de salade met verse spinazie, komkommer, tomaat en avocado. Hier het makkelijk recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

250 gr kipgehakt
2 el zonnebloemolie
1 el gehaktkruiden
2 el zoute sojasaus
4 handjes verse spinazie
1 Roma tomaat
Een halve komkommer
1 avocado

Bereiding Salade met kip ketjap gehaktballetjes


Pak een ruime mengkom en schep de kipgehakt hierin. Meng de gehaktkruiden sojasaus met het kipgehakt.

Daarna pak je een koekenpan en schenk hier de zonnebloemolie in. Maak met je hand een gehaktballetje van ongeveer 3-5 cm en leg in de pan en herhaal tot al het gehakt op is. Bak de gehaktballetjes ongeveer 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Draai regelmatig om.

Ondertussen was je de komkommer en Roma tomaat. Snijd deze in kleine blokjes. Pak twee saladeborden of kommen en leg hier 2 handjes spinazie per kom in. Strooi de tomaten en komkommer erover. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Snijd de avocado ligt in repen in de schil. Haal het uit de schil met een lepel. Nu heb je gelijke repen. Leg op de salade.

Vervolgens verdeel je de kip ketjap gehaktballetjes erover.

Salade met kip ketjap gehaktballetjes

Klik hier voor het recept met kipgehaktburgers in sojasaus