Rond de wereld in smaken: 7 onmisbare bestemmingen voor foodies

image source – https://unsplash.com/photos/HlNcigvUi4Q

Sommige reizigers zoeken naar avontuur, anderen het strand, maar er zijn ook toeristen die ergens naartoe gaan voor het eten. That’s me, één van de eerste dingen die vooraf doe ik zoeke naar het lokale eten van de bestemming en wat de hotspots zijn. Speciaal voor deze gastronomische avonturiers heb ik de ultieme lijst van 7 foodie-bestemmingen samengesteld.

Eten in Tenerife

Voor je vertrekt: blijf online

Zorg dat je onderweg online blijft als je gaat reizen. Wie online gaat kan nieuwe plekjes en hotspots blijven ontdekken. Dat doe je door een goede bundel te gebruiken, maar ook door een VPN van bijvoorbeeld Surfshark te gebruiken. Met een VPN kun je ook in landen buiten de Europese Unie veilig online gaan in een hotel om Google of Inatagram te gebruiken, zonder de kans te lopen dat een hacker via de openbare wifi je telefoon hackt. Het garandeert veilig surfen, zelfs als je geniet van streetfood en door je favoriete blogs scrolt in een drukke markt in de steden die je hieronder vindt.

1. Marrakech in Marokko

Marrakech staat bekend om de kleurrijke markten en weelderige paleizen maar is ook een paradijs voor foodies. In het hart van de stad vind je het levendige marktplein Jemaa el-Fna, waar ze in de vele kraampjes traditionele gerechten zoals tajines, couscous en de minder bekende, maar onmiskenbaar smakelijke, pastilla – een hartig-zoete taart gevuld met langzaam gekookte kip – serveren. Hier kijk je je ogen uit als foodie en proef je de lekkerste smaken.

2. Bologna in Italië

Naast Eten in Milaan, kun je ook heerlijk eten in Bologna. Bologna belooft je smaakpapillen te verleiden met zijn authentieke Italiaanse gerechten. Hier vind je tortellini, brood en klassieke ragu alla bolognese. Niet te verwarren met onze spaghettisaus en zeker niet de chips!

Eten in Milaan

3. Tokio in Japan

Naast sushi en ramen, biedt de stad een uitgebreid smaakpalet van gastronomische wonderen, zoals wagyu Kaiseki, verse zeevruchten van de Tsukiji-markt en het onmisbare comfort food – yakitori. Tokio heeft bovendien de meeste Michelin Restaurants ter wereld. Dat betekent dat je hier voor meer komt dan alleen streetfood. Maar vergeet in het land ook niet de supermarkt in te duiken, want ook hier vind je te gekke en bijzondere producten.

4. Malaga in Spanje

Tijdens mijn rondreis door Andalusië, waar we begonnen in Sevilla, hebben we in Malaga het lekkerst gegeten. Deze stad is namelijk niet alleen toeristisch, maar je vindt in het centrum ook veel locals en studenten. De stad bruist letterlijk. Lekker tapas eten, waar de gasten in de rij staan voor een tafeltje, terrassen, maar ook uitgaan kan hier goed. . In dit artikel vertel ik je alles over een citytrip in Malaga, waar lekker eten en drinken een belangrijke rol speelt

. Tapas bij Casa Lola, La Clasica, La Tranca en El Marisquero, maar ook bij de overdekte markthal Mercado Atarazanas de Málaga kun je heerlijk eten gegrilde vis voor een klein prijsje. Lees in dit artikel alles meer over eten in Malaga en de bezienswaardigheden in de stad.

5. Bangkok in Thailand

Zeg je lekker eten, dan zeg je als snel Thais. In Bangkok vind je het summum van de Thaise keuken met pad thai, groene curry en mango sticky rice. Ontdek zowel luxe Restaurants als lokaal streedfood. Alles is even lekker.

6. Istanbul in Turkije

De Turkse keuken zijn we mee bekend in Nederland denken we, maar wie de Turkse miljoenenstad binnenstapt ontdekt dat de echte Turkse keuken heel anders smaken heeft. Proef lokaal gemaakt eten, zoals simit (brood belegd met sesamzaad) of bijzondere smaken als gözleme, een sandwich van gestapelde dunne plakjes Turks brood.

7. Hoi An in Vietnam

Eten kopen kun je overal in Vietnam. Er zijn in iedere stad markten en kraampjes met streetfood waar je voor een euro smaakvolle rijstgerechten kunt eten. Ook bij diverse restaurants en eetcafés kun je voor een klein bedrag genieten van heerlijke maaltijden. Tijdens deze reis heb ik ontzettend lekker gegeten. Bekende authentieke gerechten als springrolls, Banh Xeo, Banh Mi en Pho, maar ik heb ook hele nieuwe gerechten geproefd. Het mooie aan de Vietnamese keuken is dat alles puur is. Veel verse kruiden, zoals citroengras, koriander en munt en niet te vergeten, de vissaus.

Ik bezocht diverse markten in Hanoi en Hoi An, at bij local restaurants en natuurlijk streetfood. Dat is ook zo een andere wereld dan wij hier kennen. In dit artikel vertel ik je alles over eten in Vietnam tijdens mijn reis.

Klik hier voor meer verhalen over eten op reis.