Ga terug
Quiche met spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en geitenbrie

Quiche met spinazie en geitenbrie, een snel en romige gerecht wat zoo lekker is. Voor een lunch, als hapje of tijdens de paasdagen, het kan allemaal. Quiche maken is makkelijk en je kunt het vullen met wat je wilt. Wie kent dit bekende Franse gerecht niet? Ik vulde de quiche met geitenbrie, spinazie, plantaardige room en toefde de quiche af met pijnboompitten. Lekker bite krijg je hiervan. Je kunt de quiche ook prima een andere dag eten. Je verwarmd deze het lekkerst in de oven. Lees hieronder het recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, lunch
Keuken Frans
Porties 6

Equipment

  • 1 quichevorm of springvorm
  • 1 vel bakpapier
  • 1 beslagkom
  • 1 hapjespan

Ingrediƫnten
  

  • 1 st bodem voor hartige taart of quiche
  • 100 ml plantaardige room
  • 150 gr geitenbrie
  • 500 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een vel bakpapier in de quichevorm of springvorm. Leg de quichebodem hierin.
  • Pel de tenen knoflook. Leg de hapjespan op het vuur en schenk hier de olijfolie in. Laat de olie op een zacht vuurtje staan. Pers de tenen knoflook erboven uit en bak kort tot ze glazig zijn.
  • Voeg de spinazie handje voor handje toe tot alles geslonken is. Laat al het vocht verdampen.
  • Verdeel over de bodem eerst de spinazie. Snijd de geitenbrie in plakken en verdeel ook over de quiche.
  • Klop de eieren los en voeg hier oregano, zout en peper toe. Vervolgens roer je de plantaardige room erdoor. Schenk dit mengsel in de quichevorm. Dek de randje naar binnen toe.
  • Bak de pijnboompitten 1 minuut in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Strooi over de quiche.
  • Plaats de quiche in het midden van de oven voor ongeveer 35 minuten.
  • Laat de quiche voor het aansnijden minimaal een half uur afkoelen.
Trefwoord eieren, geitenkaas, koemelkvrij, spinazie