Pasta al ragú van eend

 Pasta con ragu all’anatra, of wel Pasta al ragú van eend. Het lijkt heel erg op de originele pasta ragú, wat betekent pasta met gestoofd vlees. Ragú is een stoofpotje van vlees, dit kan zijn rund, lamsvlees (lees hier het recept van Pasta al ragu met lamsvlees), konijn of eend. De pasta bolognese is hier ook een variant van. Deze stoof wordt als pastasaus gebruikt en op smaak gemaakt met rode wijn, wortel, bleekselderij, tijm, rozemarijn en tomaten. Laat het vlees lekker lang stoven en je hebt een heerlijke pastasaus met super mals vlees.

Een vegetarisch authentiek pastagerecht is de Siciliaanse Pasta alla Norma met aubergine en pecorino. Een heerlijk gerecht van gestoofde aubergine entomaten.

Pasta con ragu all’anatra gebruikte ik eendenborstfilet. Snijd de eendenborst in kleine stukjes en laat minimaal 3 uur stoven. Nadat de eend 2 tot 3 uur lang heeft staan pruttelen in de braadpan, wordt het vlees lekker mals dat het uit elkaar valt bij een simpele aanraking. De hele sjalotten door de stoof zorgen voor een lekkere bit en smaak. Serveer de ragu all’anatra met (verse) papardelle of tagliatelle. Maak het bordje af met vers geraspte pecorino erop. Door de pecorino is dit gerecht helemaal koemelkvrij. Hier lees je het recept.

Pasta al ragú van eend

Pasta al ragú van eend

Deze stoof wordt als pastasaus gebruikt en op smaak gemaakt met rode wijn, wortel, bleekselderij, tijm, rozemarijn en tomaten. Laat het vlees lekker lang stoven en je hebt een heerlijke pastasaus met super mals vlees. Serveer de ragu all'anatra met (verse) pappardelle of tagliatelle. Hier het recept.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 braadpan
  • 2 snijplanken

Ingrediënten
  

  • 400 gr eendenborstfilet
  • 400 gr tagliatelle of papardelle
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st wortelen
  • 4 st sjalotten
  • 2 st bleekselderij
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 70 gr tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml gevogelte fond
  • 2 st laurierblad
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 10 takjes verse peterselie
  • 3 el olijfolie
  • geraspte pecorino

Instructies
 

  • Was de eendenborstfilet en dep met keukenpapier droog. Snijd de eend in de kleinst mogelijke blokjes.
  • Snijd de ui fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ook fijn of pureer door de knoflookpers.
  • Was de wortel en bleekselderij en snijd deze ook klein.
  • Schenk de olijfolie in de braadpan en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Bak de eendenborststukje mee. Voeg daarna de bleekselderij en wortelen toe.
  • Daarna voeg je de korianderzaad en komijn toe en roer weer door. Ook de tomatenpuree, tijm, rozemarijn en fond gooi je erbij. Dit is de basis van je saus. Bak op hoog vuur en blus af met de rode wijn. 
  • Draai het vuur zacht en laat ongeveer 1,5 uur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig door en zorg ervoor dat het vlees onder water blijft staan. Droogt het uit, voeg dan wat water toe. 
  • Proef voor het serveren de saus en voeg daarna peper en zout toe.  Haal de takjes rozemarijn en tijm uit de saus. Kook de pasta tot het al dente is. Serveer op een pastabord met als eerste laag de pasta en daarop een flinke schep ragu. Rasp de pecorino erboven.
Trefwoord eend, pasta, pecorino
Pasta con ragu all'anatra

Klik hier voor meer lekkere pasta recepten