Italiaans eten bij Amici – Zeeheldenkwartier Den Haag

Op de hoek van Speijkstraat en de Zoutmanstraat in het Zeeheldenkwartier van Den Haag, bevindt het Italiaanse restaurant Amici zich . Den Haag heeft aardig wat Italiaanse restaurants, maar elk restaurant heeft zijn eigen specialiteiten. Eigenaar Gennaro nodigde mij uit kennis te maken de Napolitaanse keuken van Amici. Tegenwoordig kun je bij Amici ook genieten van de Illumitato Antipasti avonden, lees hier.

Over Amici

Amici bestaat 5 jaar en is opgericht door Gennaro. Als zoon van een Italiaanse kok bracht hij als kind veel tijd door in zijn vaders restaurant. Na de hotelschool opende hi zijn eigen restaurant, Amici. Dagelijks zit het restaurant vol met lokale buurtgenoten.

Wijn

Wij startte met een glas Pinot Grigio en een Antinori Campogrande uit Umbrië. Amici heeft een uitgebreide wijnkaart, ook veel per glas te bestellen. Hierbij kregen we een bruschetta.

Antipasti

Hierna volgde de koude en warme antipasti. Ik gaf bij de reservering aan dat ik geen rund- en varkensvlees eet. Hier waren ze goed op voorbereid. We kregen uitgebreide antipasti met voornamelijk vis. We kregen carpaccio di tonno, rauwe tonijn carpaccio met sojasaus en wasabi. Verder ook gegrilde groente met olijven, gerookte zalm, Hollandse garnalencocktail en de lekkerste mosselen en vongole. Dit duo had een pure smaak van knoflook, cherrytomaten, olijfolie en witte wijn. Lekker om het brood in de saus te dippen.

Zeebaars in zoutkorst

Amici heeft een aantal aan tafelbereidingen. Ik kreeg een prachtige zeebaars in zoutkorst. De zeebaars werd aan tafel bevrijd van de zoutkorst en mooi gefileerd. Mijn zeebaars was erg lekker, goed zacht en graatvrij.

Pasta Tartuffo

Mijn vriend kreeg de pasta tartuffo met Grana Padano. Deze enorme Grana Padano werd van boven gesmolten. De verse pasta werd hierdoor geroerd en afgemaakt met vers geraspte truffel. Wat een mooi gerecht. Mijn vriend had tijdens het eten continue een dikke glimlach op zijn gezicht.

Dessert

Ons dessert werd aan tafel bereid. Gennaro kwam met een gasstelletje aan en maakte voor ons hier Za­ba­gli­o­ne. Dit is een dessert van geklopte eidooiers met wodka. Wanneer dit goed verwarmd en geklopt is, schenkt Gennaro dit in een cocktailglas gevuld met een bolletje vanilleijs en een lange vinger. Een heerlijk zoet en romig dessert. Ik kon dit ook eten zonder de vanilleijs. Het is wel machtig, dus houd wat ruimte over voor dit dessert.


Conclusie

Amici is een fijn restaurant waar de sfeer prettig is. Aan de gesprekken te horen, heeft Amici aardig wat vaste klanten in de buurt. Het eten is goed van smaak en je merkt dat dit met passie en goede kennis bereid is. Ik ga graag een keer terug naar restaurant Amici. Na mijn enthousiaste verhalen, gingen mijn ouders kort daarop bij Amici eten.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag

Lees hier over de Illumitato Antipasti avonden.