Culinair eten van de Big Green Egg bij Restaurant Van de Leur in Den Haag

Bij Restaurant van de Leur, het voormalige Meatcave, eet je gerechten die bereid zijn op de Big Green Egg barbecue. Naast vlees, proef je hier ook diverse visgerechten. Liever vegetarisch? Dat kan. Dit restaurant in het centrum van Den Haag maakte mij al nieuwsgierig door het prominente pand op de hoek van de Prinsestraat. In het restaurant vind je de cocktailbar Bricks waar je lekkere en mooie Instagrammable cocktails kunt bestellen. Ik werd uitgenodigd dit nieuwe concept van vlees- en visgerechten te proeven. Ik vertel je hier alles over mijn avond culinair eten van de Big Green Egg bij Van de Leur in Den Haag.Β

Over Restaurant Van de Leur
Voormalig restaurant Meatcave bestaat sinds 2015 op de Prinsestraat in het centrum van Den Haag. Een mooi ruim pand met grote glazen ramen. Een restaurant waar Γ‘lles op de Big Green Egg barbecue wordt bereid. En zoals de naam al zegt, vooral vlees! Het was een succesvol concept, maar het enige waar ze tegenaan liepen is dat er voor vegetariers of pescotariΓ«rs geen optie was. Sinds maart, de start van de Corona gekte, bedachten te eigenaars een innoverend, concept van een 7-gangen menu met duurzame vlees en vis van de Big Green Egg barbecue. En zo veranderde de naam naar Restaurant Van de Leur. Voor vega of vegan zijn er aangepaste gerechten mogelijk. Naast Den Haag is er ook een vestiging in Rotterdam. Deze avond ging ik culinair eten van de Big Green Egg bij Van de Leur in Den Haag

Cocktailbar Bricks
In het restaurant vind je de sfeervolle cocktailbar Bricks. Deze cocktailbar werd in 2019 verkozen tot βBest New Cocktailbar of The Netherlandsβ. De hippe cocktailbar serveert bijzonder en creatieve cocktails. Bij binnenkomst nam ik plaats aan de bar waar cocktail-shaker Caco een Dead Green Frog cocktail voor mij in elkaar flanste. Een cocktail met vodka, Kahlua likeur en mintlikeur, zonder koemelk.
Het 7- gangendiner, Culinair eten van de Big Green Egg bij Van de Leur in Den Haag
Wij werden verrast met een 7-gangenmenu van de chef met diverse bijzondere gerechten. Ik gaf mijn dieetwensen en allergieΓ«n bij de reservering door, zodat de chef hier bij de voorbereidingen rekening mee kon houden. Dit hebben ze uitstekend gedaan.
Als start kregen we een amuse, een gehaktballetje voor mijn vriendin en een paar grote olijven voor mij, Daar volgde een allerlei met vlees, vis en voor mij af en toe een plantaardige optie. Het meest enthousiast was ik over gerookte zeebaars tartaar, zwaardvis met een saus van kalamata olijven en pulled lamb met een tortilla cracker. r, De Bloody Mary rauwkost cocktail met scheermesjes vond ik erg lekker ook nog eens origineel bedacht en leuk gepresenteerd in een glas.
Gerookte zeebaars tartaar
Bloody mary van rauwkost en scheermesjes Zwaardvis met kalamata olijven
Ik vond het fijn toch een vleesgerecht te proeven en het lamsvlees was lekker mals en goed gekruid. Echt smullen dit.

Bij twee vleesgerechten kreeg ik een vervanger van bieten met perzik en vervolgens een gegrilde knolselderij.
Buikspek
De gerechten waren voor ons ruim voldoende, maar wij concludeerde beiden dat voor heren er wat koolhydraten bij mogen. Je kunt namelijk geen bijgerecht als frietjes of brood bestellen.
Het dessert
Het dessert is het enige gerecht dat niet op de Big Green Egg bereid wordt, maar zeker niet onder doet. Ik kreeg pure chocolade ijs met aalbessen. Het ijs was romig en zoet, heerlijk!

Eten bij restaurant van de Leur is een leuke ontdekking door verschillende culinaire gerechten. Ondanks dat dat er drie Big Green Egg barbecues in het restaurant staan, ruikt het er binnen niet naar barbecue rook. Ik had een leuke verassende avond met lekker eten en niet te vergeten, lekkere wijnen.

Tijdens de lockdown kun je nu ook cocktailpakketten van Bricks bestellen met heel veel borrelhapjes van Restaurant van de Leur. Klik hier om te bestellen.
Cocktail take-away Bricks
Roos
Wauw, dat ziet er heerlijk uit allemaal! Prachtige foto’s, hier wil ik wel een keer gaan eten.
Priya
Het zijn prachtige maaltijden. Erg bijzonder.