Gewokte kip in oestersaus

Gewokte kip in oestersaus. Ik ben gek op de Aziatische keuken en dol op kip in oestersaus. Het is een woksausje wat je bijna overal op kunt doen. Oestersaus smaakt helemaal niet naar oesters, dus ook de niet-vis eters lusten dit zeker weten Het is een dikker sausje met als basis soja, waardoor het heerlijk is om mee te wokken. Wok er paprika en champignons door en maak af met koriander en geroosterde sesamzaadjes. Gewokte kip in oestersaus is smaakvol en zo klaar! Lekker met witte rijst of broccolirijst.
Ingrediënten
300 gram kippendijfilet
2 el zonnebloemolie
2 el oestersaus
1 ui
2 stelen bosui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
½ bak champignons
Koriander
1 el sesamzaadjes
Bereiding Gewokte kip in oestersaus.
Kook de rijst volgens verpakking. Als je broccolirijst gebruikt, doe dit dan als laatst
Start met het fijnhakken van de ui en knoflook. Schenk de olie in een wok en bak de uien en knoflook totdat de uien glazig zijn. Snijd ondertussen de kippendijfilet in blokjes. Bak dit mee in het uienmengsel. Bak de kip totdat het lichtbruin is. Snijd ondertussen de paprika in lange repen en snijd de champignons in kwarten. Bak deze ook mee. Bak dit niet te lang mee, zodat de paprika nog knapperig blijft. Schenk al vrij snel een flinke scheut oestersaus eroverheen. Roer dit goed door elkaar.
Snijd de bosui in grote stukken en roer dit er ook door. De broccolirijst kan nu gekookt worden, +/- 3 minuten in kokend water. Giet dit af in een zeef.
Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes even. Hak ondertussen de koriander in grove stukken.
Schep de kip in een schaal en strooi de sesamzaadjes er overheen, samen met de fijngehakte koriander.
Klik hier voor meer recepten met kippendijfilet
Klik hier voor meer recepten met oestersaus
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links
Roos
Hmm, lijkt me een heerlijk gezond maaltje voor een snelle doordeweekse dag!
Priya
Dat is het zeker Roos! Een echte aanrader 😉