Surinaamse garnalen in masala

Masala wordt veel gebruikt in de Hindoestaanse keuken, zo ook voor Surinaamse garnalen in masala. Masala is een kruidenmengsel, een soort kerrie en is gemaakt van o.a. kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Je hoeft dit allemaal niet zelf te mengen, want je kan hele lekker masala kopen bij de toko’s en supermarkten. Als ik de geur van masala ruik, denk ik altijd aan thuis bij mijn ouders. Ik betrap mijzelf erop dat ik dit veel te weinig maak, terwijl het zo lekker is. Masala kip of kousenband en aardappelen zijn de bekendste gerechten, maar je kan hier ook heel lekker garnalen in bakken. Traditioneel eet je dit vaak met rijst en groente. Ik koos voor spitskool, maar spinazie of kousenband past er ook goed bij. Hier het lekkere en makkelijke recept van Surinaamse garnalen in masala.

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram garnalen (diepvries)
1 el Surinaamse masala
1 ui
3 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
1 madam jeannet peper
Optioneel 1 bouillonblokje
300 gram Jasmine rijst (ongekookt)
1 spitskool

Bereiding Surinaamse garnalen in masala

Laat de garnalen ontdooien en in bak met ruim water. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Kook ondertussen de rijst. 

Hak de ui en knoflooktenen fijn. Schenk in een wok of hapjespan 2 el zonnebloemolie. Als de olie heet is voeg je de uien en knoflook toe. Schep de masala erbij en roer dit goed door. 

Voeg de garnalen toe en ½ kopje water. Doe een deksel op de pan en laat dit even sudderen. 

Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. 

Snijd ondertussen de spitskool fijn in dunne reepjes. Schenk 1 el zonnebloemolie in een wok en bak dit op medium hoog vuur. 

Surinaamse garnalen in masala

Klik hier voor meer Surinaamse recepten