Frittata met courgette en pecorino

Frittata met courgette en pecorino is een dikke goed gevulde omelet. Dit gerecht is koolhydraatarm, rijk van eiwitten en zo makkelijk te maken. Wist je dat de frittata, een heerlijk Italiaans gerecht, eigenlijk een inventieve manier is om je restjes te gebruiken? Je hoeft dus geen voedsel weg te gooien, maak iets lekkers met deze eenvoudige stappen: klop eieren los, voeg room, groente en kaas toe en giet dit zo in bakvorm. Zo bak een heerlijke frittata! Kind kan de was doen.
De frittata is lekker als lunch of als hapje. Je kunt de frittata nog een paar dagen in de koelkast bewaren en opwarmen. De groente die ik voor deze frittata gebruikte zijn courgettes en bosui. Ik gebruikte pecorino (schapenkaas) en plantaardige room, zo is deze frittata helemaal koemelkvrij. Lees hier het makkelijk recept.
Ingrediรซnten
6 eieren
2 courgettes
4 lente uien
250 ml plantaardige room, bijv. Sojaroom
75 gr bloem
2 el Italiaanse kruiden
100 gr Pecorino
60 ml olijfolie
Peper en zout
Bereiding Frittata met courgette en pecorino
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was en rasp de courgette met grove rasp. Snijd de lente ui in fijne ringen.
Pak een beslagkom en breek de eieren hierin. Voeg de room en bloem toe en rasp de kaas erboven. Meng met een garde dit alles tot รฉรฉn geheel. Schenk de olijfolie erbij en meng weer.
Daarna voeg je de lente ui en courgette toe. Strooi de Italiaanse kruiden erbij en voeg peper en zout toe. Roer dit goed door.
Pak een bakvorm en leg hier een vel bakpapier in. Knip eventueel het uitstekende papier met een schaar af.
Als laatst giet je het eimengsel in de bakvorm. Bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat de frittata minimaal een half uur afkoelen voor het aansnijden.

Klik hier voor lekkere koolhydraatarme recepten