Dineren in de trein met de Dinner Train 

Dineren in een rijdende trein met de Dinner Train. Bij de Dinner Train dineer je terwijl de trein het spoor opgaat en ruim 2,5 uur door de randstad rijdt. Langs de grote steden of door de weilanden, het is een ervaring op zich. Genietend van de omgeving terwijl je een driegangenmenu voorgeschoteld krijgt, hoe bijzonder is dat. De trein is ingericht als een restaurant waardoor je af en toe vergeet dat je rondreist door het land. Bij deze unieke trein mocht ik overige opstappen op Den Haag HS en ik vertel je in dit artikel alles over. 

Dineren in de trein met de Dinner Train 

Over de Dinner Train

De Dinner Train vertrekt vanuit 20 stations in Nederland, elke week is een andere stad aan de beurt. Houd het dus goed in de gaten en boek vooruit. De passagiers worden tijdens het diner verrast met een menu met  (naar keuze) bijpassende wijnen. De rijtuigen van Dinner Train zijn klassiek ingericht als een echt restaurant inclusief keuken, bar en (schoon) toilet. Het restaurant heeft 2- of 4-persoons tafels waar gedineerd kan worden. Elke tafel is gelegen aan een raam waardoor er altijd de mogelijkheid is om van het landschap te genieten.

Wij stapten op Den Haag HS de trein in en werden door de vriendelijke gastvrouwen naar een tafel aan het raam gewezen. Genieten van een bubbel vooraf en wat hapje begonnen we enthousiast met de rit. De rit ging vanuit Den Haag Holland Spoor via Delft, Rotterdam, langs Gouda, Woerden, Breukelen via de Bijlmer naar Amsterdam Centraal. Vanuit daar ging de rit terug langs Haarlem en Leiden naar Den Haag. Het leuke aan deze rit vond ik dat ik op al deze trajecten heel vaak gereisd hebt naar studie of werk.

Dineren in de Dinner Train 

Je kunt kiezen voor een eersteklas diner of een tweede klas diner. Het eersteklas diner zit in een aparte rijtuig en is ook iets chiquer ingericht met wat luxere gerechten. Wij namen plaats bij het tweedeklas diner, waar we plaats namen aan de gedekte tafels. Bij het reserveren van de Dinner Train geef je jouw voorkeur voor het menu aan, vlees, vis of vegetarisch. Wij kozen voor het vismenu en daarnaast gaf ik ook mijn dieetwensen door. Tijdens het diner kozen voor het wijnarrangement erbij, waar we bij elke gang een passende wijn kregen. 

Dineren in de trein met de Dinner Train 

Het menu in de Dinner Train

We begonnen met een mais-kokossoep die aan tafel geschonken werd met een passende Sauvignon Blanc erbij. Daarna volgde het hoofdgerecht kabeljauwfilet met ratatouille en aardappelgratin (voor mij pomme duchesse) met een Gruner Veltliner. Daarna sloten we af met een mooi dessert. Ik kreeg een koemelk- en notenvrije brownie ipv de cheesecake. De brownie was werkelijk waar heerlijk! Er werd super goed rekening gehouden met de dieetwensen.Fijn hoe ze hier zorgvuldig mee omgaan. Dus heb je dieetwensen? De Dinner Train is dan goed te doen! 

Voor je het door hebt ben je alweer op weg van Amsterdam naar Den Haag. De Dinner Train is een unieke en bijzondere ervaring. Erg leuk om cadeau te geven of om jezelf te verwennen. De sfeer in de trein is rustgevend en je wordt weer afgezet op het start station. Wat een gave ervaring dit! 

Wil jij ook een keer dineren op de Dinner Train? Met de kortingscode priyalovesfood krijg je nu €10,- korting. Deze code is in te leveren tot en met 30 november 2022.

Klik hier voor meer hotspots en restaurant reviews