Italiaanse vissoep met kabeljauw

Italiaanse vissoep met kabeljauw. Een makkelijk en goed gevulde soep dat zo op tafel staat. Deze soep is een perfecte maaltijdsoep, maar een ciabatta erbij kan natuurlijk altijd. Dit receptje vond ik bij AH.nl en heb hier mijn eigen twist aan gegeven. Ik maak deze soep al jaren. Je kunt voor deze soep diepvries kabeljauw gebruiken. Makkelijk en een stuk goedkoper. De Italiaanse smaken vind je terug in de kruiden en de tomaten. Hier het recept voor Italiaanse vissoep met kabeljauw.

Ingrediënten

400 gram diepvries kabeljauw
400 gram gezeefde tomaten
1 liter water
3 el olijfolie
2 visbouillontabletten
1 grote winterpeen
1 prei
Een aardappel
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding Italiaanse vissoep met kabeljauw

Ontdooi de kabeljauw. 

Schil de aardappel en winterpeen, was deze en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei fijn en spoel deze in en vergiet. Hak de ui en knoflook fijn. Pak een soeppan en schenk hier de olijfolie in. Bak de fijngehakte groenten tot de uien glazig zijn. 

Voeg 1 liter water, de gezeefde tomaten en de bouillontabletten toe. Snijd de helft van de kabeljauw in blokjes en voeg toe aan de soep. Laat dit een half uur op een zacht vuurtje koken. 

Pureer de soep. Snijd vervolgens de andere helft van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Strooi de Italiaanse kruiden erover. Verdeel de soep in kommen.

Voor meer recepten met kabeljauw zien, klik hier.

Italiaanse vissoep met kabeljauw

Klik hier voor meer soeprecepten