Mossel & Stoom- Zeker Zeeuws

Mossel & Stoom kant-en-klare stoommosselen, nog nooit van gehoord! Dat ik gek ben op mosselen dat weten jullie onderhand waarschijnlijk wel. Ik krijg er geen genoeg van. Maar een pan mosselen maken is al gauw te veel voor één persoon. Afgelopen maandag liep ik op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam 2019. Hier stond Stefan Kodde, van Seafood Steam Group B.V., die mij een kant-en-klaar versie van stoommosselen liet proeven. 

Over Mossel & Stoom

Mossel & Stoom is een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse mosselen, mosselgroente, (en saus) en witte wijn. Deze mosselen hebben het Zeker Zeeuws keurmerk. Lees hier meer over het Zeker Zeeuws keurmerk. De mosselen stomen door het zeewater uit de mosselen. Door de mosselen en groenten te stomen, behoudt je alles vitamines en mineralen. De smaak blijft ook behouden.

De bereiding

Mosselen in de magnetron, kan dat? Ik mocht twee pakken thuis testen. Je hebt verschillende smaken stoommosselen van Mossen & Stoom, zoals naturel, witte wijn crème, roquefort en marinière. De naturel is de enige smaak zonder koemelk. Ik nam de marinière en de naturel mee naar huis. Eenmaal thuis nodigde ik vrienden uit die ook gek op mosselen zijn uit voor een kleine mosselparty. Ook zij waren erg verbaasd over het concept. Het  bereiden was piece of cake. Gaatjes prikken in bovenkant van de verpakking en 5 minuten op de hoogste stand in magnetron. Trek de verpakking voorzichtig open, want er komt hete stoom uit. 

De smaak

De kant-en-klare Mossel & Stoom smaakte verrassend lekker. Net zo als een echt mosselpannetje, alleen is het nu binnen 5 min klaar. In de verpakking zat ook mosselgroente en met witte wijn erin mis je helemaal niks. Stevige grote goed gemarineerde mosselen. Hier maak je mij blij mee! Ik at het met wat brood, maar dit kan natuurlijk ook lekker met frietjes. Je kan zien dat deze mosselen goed geselecteerd zijn, want er waren geen dichte of kapotte mosselen tussen. Eén portie bevat ongeveer 500 gram verse mosselen. Perfect voor één persoon. Ik vind dit echt een uitvindingen, want een hele mosselpan maken voor één persoon, vind ik soms net te veel moeite. De mosselen zijn bij de volgende punten te koop. Stefan vertelde mij dat de Mossel & Stoom mosselen binnenkort ook bij de Aldi, AH en Jumbo liggen. Ik kan niet wachten!