Het Grote Kookmutsjes kook- en bakboek boekreview. De Kookmutsjes, de zusjes die via hun blog en social media die gevolgd worden door enorm veel bak- en kookliefhebbers, komen met hun eerste kook- en bakboek. Ik volg deze Marokkaanse dames van Kookmutsjes al een aantal jaren via Facebook. Hun Facebookpagina is uitgegroeid tot een ware online food community. Deze zusjes koken niet alleen Marokkaanse gerechten maar allerlei Wereldse recepten, vaak snel en makkelijk. Ik was super enthousiast toen ik zag dat hun boek uit was en nog blijer deze te krijgen. Wat ik van dit kook- en bakboek vind, lees je hier.

Over de Kookmutsjes
Najat begon in 2016 met jaar eigen website met het delen van haar recepten voor koken en bakken. Ze was actief op social media en vooral de Facebookgroep van de Kookmutsjes, die ze iets later met haar zus Nadia startte, werd een groot succes. Deze hobby is uitgegroeid tot een hele foodcommunity. De dames werden al van jongs af aan geïnspireerd door hun moeder die met met heerlijke gerechten uit de keuken kwam. Afgelopen september heb ik deze leuke meiden voor het eerst ontmoet op de Culiperslunch. Ook daar was hun moeder bij, die de heerlijke maaltijden aan het maken was voor de gasten De kookstijl van de Kookmutsjes is net als mijn eigen stijl hier divers, van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en van Hollandse pot tot Aziatisch. Alles kan!

Het Grote Kookmutsjes kook- en bakboek review
Het Grote Kookmutsjes kook- en bakboek toont 80 nieuwe recepten in de stijl die je gewend bent van de Kookmutsjes. Authentieke Marokkaanse en Turkse recepten, Indiase Biryani, Pasta gerechten en noem maar. Op. Ook lekkere bekende snacks als pittige kaasballen, Avocado Hummus, Garnalenkroketten en Chicken Pizzaburgers. Wat een lekkers allemaal! En ben je gek op zoet? Eén derde van dit kookboek bestaat uit recepten voor taarten en koeken als Oreo Cheesecake, Stroopwafel Cheesecake, Bananen Cupcake, Snickers toetje en nog veel meer. Dit kookboek is perfect voor beginners, want bij de recepten vind je per stap afbeeldingen. Zo zie je heel makkelijk hoe je het recept moet maken. Ik koos ervoor de Marokkaanse Bastilla uit dit boek te maken. Bastilla is een Marokkaans hapje wat ik super lekker vind, maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb het recept een eigen twist gegeven en koemelk- en notenvrij gemaakt. Klik hier voor mijn recept.

Dit artikel bevat affiliatelinks