Boekreview Hotpot – Bas Robben

De boekreview van het kookboek Hotpot van Bas Robben. Hotpot is de Aziatische fondue met bouillon wat in Nederlands steeds meer zijn bekendheid gaat krijgen. Bas Robben schreef hier een heel kookboek over. Niet alleen hoe je de bouillon kunt trekken, maar ook wat voor lekkers je makkelijk in kunt dippen. Ik kreeg dit boek en ging vol nieuwsgierigheid door bladeren.

Boekreview Hotpot - Bas Robben

Wat is Hotpot?

Hotpot wordt hier in Nederland ook wel Chinees fonduen genoemd. De hotpot is waarschijnlijk in  de Chinese stad Chongqing ontstaan. In de Aziatische keuken is dit echt een feestje om samen met familie en vrienden te doen. De hotpot eet je met een gezellig groepje rondom de tafel met een dampende pan met geurige bouillon in het midden. In de hotpot wordt van alles gedipt, denk aan paddestoelen, groente, flinterdun vlees, visballetjes, noem maar op. Je kunt bouillon maken van lam, kip of varken, maar ook vegan is mogelijk.

Boekreview Hotpot van Bas Robben

Bas Robben schreef dit boek, omdat hij een grote liefde heeft voor de Aziatische keuken. In dit boek vind je niet alleen de hotpotrecepten uit de Chinese keuken, maar ook uit Japan, Korea, Taiwan en Vietnam, waar de hotpot populair is. Het kookboek Hotpot is praktisch ingedeeld: de basis (diverse bouillons, ook voor vegetariërs en veganisten). Wat je in de hotpot kookt is minstens zo belangrijk als de bouillon zelf. Daarna volgen vele pagina’s over lekkere kleine gerechten voor in hotpot, zoals garnalen- en gehaktballetjes, kimchi-tofudumplings, gemarineerde ossenhaas en authentieke rijstballetjes in elkaar. Het laatste van het boek zit vol met sausjes waar je de kleine gerechten als ze gaat zijn mee afmaakt.

Boekreview Hotpot - Bas Robben

Wil jij zelf zo een leuke hotpot avond organiseren? Dan is dit boek onmisbaar voor jou. Het recept van garnalengehakt is iets wat mij heel nieuwsgierig maakt om binnenkort uit te proberen, wie weet tijdens een leuke hotpotavond.

Dit artikel bevat affiliatelinks

Klik hier voor meer kookboek reviews