Nieuwe Haagse Hotspots –  Foodbloggerstour 2019

8 nieuwe Haagse Hotspots, ik ontdekte ze tijdens de Foodbloggerstour Den Haag 2019. Op 20 september was het weer zover. Foodbloggers Annemarie (My Happy Kitchen) en Marjolein (Foodies have Arrived) organiseerde deze foodtour door mijn stadje Den Haag. We gingen wel 8 (!) hotspots langs. Welke allemaal? Je leest het hier.

Gallery61

We verzamelde bij de kunstzinnige Gallery61. Ondanks dat dit echt een nieuwe hotspot is, ben ik er onderhand al kind aan huis. Dat wij hier lekker eten kregen, twijfelde ik geen moment aan.  Lees hier de review van mijn uitgebreide lunch bij dit restaurant. 

Daddy’s Donuts & Churros Cartel

Daddy’s Donuts is een enorme hotspot verstopt in de Papestraat. Hij maakt zijn donuts en churros zelf en je kunt uit de super veel smaken kiezen. Ze hebben zelfs vegan donuts. Ook voor freakshakes kan je hier terecht. En krijg je de hele donut niet op? Dan mag je deze gewoon inpakken Ik nam mijn neefje hier al eerder mee naar toe en het is zijn favoriete donuttent. Kijk eens wat een plaatje.

Hug the Tea

Een paar deuren verder vind je Hug the Tea. Een fancy theewinkel- en salon waar de nadruk ligt op de matcha thee. De populaire Japanse groene thee wordt hier geschonken zoals het hoort. Naast Matcha thee, kun je hier ook terecht voor theesetjes, servies en lekkers van matcha. 

Mugs and Mermaids

De volgende stop is Mugs and Mermaids. Deze lunchtent bestaat al ruim een jaar en staat bekend om de kleurrijk gerechten, met felle kleuren en zelfs glitter. Hier een overzicht van wat je kan verwachten. Ze zijn flexibel met dieetwensen, aanpassingen als vegan, glutenvrij en suikervrij zijn mogelijk. 

Foto: The Spiced Chickpea

Teds Place

Een plek waar ik al heel lang heen wilde is Teds Place. Deze hippe brunchroom is een begrip geworden in steden als Amsterdam, Utrecht, Haarlem en nu ook Den Haag op de Frederiklaan. Je kan hier namelijk de hele dag brunchen. En wel met allemaal lekkers als Eggs Benedict, zoete aardappelfrietjes, Caeser salads, club Sandwiches, Wafels en veel soorten sandwiches. Voor vega’s en vegan zijn hier ook genoeg opties. En los van dat het allemaal echt om te smullen was, ziet het er ook prachtig uit! 

DS Patisserie 

Op de Denneweg liepen wij binnen bij DS Patisserie. Dit is een echt Franse patisserie met prachtige macarons, patisserie, brood én huisgemaakt ijs. Het ijs wordt continue in de winkel gedraaid. Dit ziet er heel bijzonder uit. Je kan uit 6 smaken kiezen, waarvan 2 zelfs koemelkvrij zijn. Zie hier mijn kersenijs, heel lekker en romig.

 

Pierre

Een paar deuren verder vind je de luxe wijnbar Pierre. Pierre zit er al een aantal jaren, maar is sinds mei in handen van eigenaar Joey de Kruijf. Bij Pierre hebben ze wel 750 (!) wijnen op voorraad. Naast de wijnen, kun je ook dineren of borrelen met heerlijke kleine gerechten uit de kleine keuken. 


The Student Hotel

De laatste stop is The Student Hotel, dicht bij station Holland Spoor. The Student Hotel is een soort campus voor (internationale) studenten en modern hotel. De hotelkamers zijn heel leuk ingericht en ruim. Het hotel is voorzien van meerdere werkplekken en chillplekjes. En natuurlijk ook een restaurant. Kijk wat een heerlijke gerechten hier bereid zijn door de chef. Ik was gek op de salade met vis en wakame. Het toastje met geitenkaas liet ik ook zeker niet liggen. Wil je een hapje eten of een lekkere cocktail drinken? Dan kan je hier terecht.

Zoals je ziet ontdekte ik in één dag weer veel nieuwe leuke plekjes in Den Haag. Sommige had ik al eerder van gehoord, sommige waren helemaal nieuw voor mij. Ze hadden allemaal stuk voor stuk hun best voor ons gedaan en ik heb het overal naar mijn zin gehad. Welk van deze  hotspots wil jij binnenkort bezoeken?