5x lekker eten op vakantie in Europa

Lekker eten op vakantie in Europa. Ik ben gek op reizen én op lekker eten. Gelukkig hoef je hier niet altijd voor naar de andere kant van de wereld te reizen. Lekker eten is in Europa zeker goed mogelijk. De Italiaanse keuken, de Bourgondische keuken, de Spaanse keuken of de Oost-Europese keuken, allemaal zo verschillend en lekker. Want waar eet je nou de lekkerste pasta en pizzas? Ja, daarvoor vlieg je maar een uurtje naar Italië. Of wil je paella aan het water eten, dan ga je naar Spanje of de Canarische eilanden.

Eten in Milaan

Ik ga regelmatig op stedentrip door Europa. Ik heb als doel altijd lekker eten en zoveel mogelijk local hotspots ontdekken. Lokale restaurant, met lokale ingrediënten en waar alleen locals komen, dat zijn de echte pareltjes. Zo ontdekten wij in Tenerife een schattig kleine visrestaurant ergens verscholen met een partytent als terras, waar we fantastische vistapas aten. Na mijn reis geniet ik ook ontzettend van de vakantiefoto’s en voornamelijk de food foto’s. Na mij reis in Tenerife drukte ik een foodfoto van paella af op plexiglas bij bestecanvas.nl, scroll verder om de foto te zien. Tijdens mijn trip naar Milaan kwamen we de eerste dag in een klein restaurantje waar we de lekkerste lekkerste pizza van ons trip aten. En zo heeft elke trip zijn favo food. Hier een verzameling van mijn culinaire tips en lekker eten op vakantie in Europa.

Eten in Tenerife

Eten in Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Met vier uurtjes vliegen zit je hier het hele jaar in de zon.  Een perfecte plek voor in het najaar of de winter. Ondanks dat de temperatuur hier veel hoger ligt dan in Spanje heb je toch het gevoel in Spanje te zitten. Iedereen spreekt Spaans, je kunt overal tapas, paella en sangria bestellen en veel winkels houden hier een siësta.

Eten in Tenerife

Mijn mooiste food vakanatiefoto plexiglas

De paella was zo mooi en rijkelijk gevuld. Alleen bij het zien van de pan hadden Roos en ik gelijk zin om het eten. De foto was ook prachtig dat ik deze mooiste foodherinnering een prominent plekje in mijn huis wilde geven. Ik heb deze laten afdrukken op plexiglas bij Bestecanvas.nl en nu hangt het in mijn keuken. Zo gaaf, ik word hier elke dag als ik het zie weer zo blij van. De foto was gemaakt met mijn telefoon, maar gelukkig goed scherp. Het bestellen bij Bestecanvas.nl is ook een eitje. Neem een kijkje op de site voor meer opties om je foto op canvas, plexiglas of leuke accessoires af te drukken.

Tenerife beste canvas

De Canarische keuken heeft ook lokale gerechten, zoals lokale vis, Mojo, Pappas Arrugadas, Huevos rotos, Spaanse vistapas in La Caleta, Copabana bananenlikeur en hippe hotspots in de hoofdstad Santa Cruz. Ik was een week in Tenerife en heb ontzettend lekker (vooral veel vis) gegeten. Lees alles over Eten in Tenerife in dit artikel.

Eten in Tenerife

Eten in Milaan

Milaan is één van de grote steden in Italië, dé modestad. Naast alleen maar shoppen kun je hier ook heerlijk eten. Met een uurtje vliegen vanaf Amsterdam zit je in de bruisende stad Milaan. Deze populaire stad trekt veel toeristen, het is hierdoor ook geen goedkope stad. Drink je een wijntje in het centrum of bij de bezienswaardigheden in de buurt, dan betaal je snel € 10,-. Ga je wat meer de wijken in, dan kun je voor € 6,- al een lekkere Pinot Grigio krijgen. Wij verbleven in Navigli, een gezellige wijk aan het water. Op de foto zie je mij op de eerste dag met de lekkerste pizza van de hele trip. Pizza funghi met pecorino. Wat een feest. Tijdens deze citytrip genoot ik van de aperitvo in Navigli, heerlijke pizza’s en pasta’s, maar ook hippe ontbijtjes en lokale snacks. Lees in dit artikel mijn ervaring van Eten in Milaan.

Eten in Milaan

Eten in Praag

Praag is een fantastische stad! Wat heb ik daar genoten. Een historische stad met mooie architectuur, fijne sfeer, vriendelijke mensen en natuurlijk heerlijk eten. Ik was half juni voor 5 dagen in Praag. Even een break, net wat langer dan een weekendje weg. Half juni is de perfecte periode om naar Tsjechië te gaan. In de maanden juli en augustus kan het namelijk al vrij heet worden.

Voor mijn vertrek zocht ik natuurlijk al het één en ander op over de eetcultuur in Praag. Het viel mij vooral op dat iedereen het als eerst over het vlees en bier heeft. Bier is niet te missen en ook nog eens heel lekker en goedkoop. Voor €1,- euro heb je een halve liter. Het viel mij op dat er in Tsjechië veel Italiaanse culinaire invloeden terug te vinden zijn. Ik heb echt heerlijk gegeten in Praag! Een diversiteit van vlees en visgerechten. Je kunt hier ook heerlijke Tsjechische wijnen gedronken. Ook voor zoetigheid is Praag een fantastische hotspot, op de foto hier de Trdelnik. Het deeg wordt op een soort barbecue gaar gemaakt en wordt gevuld met ijs. Hier een aantal hoogtepunten van mij reis naar Praag.

Eten en wijn in de Elzas

De Elzas, in Frankrijk, staat bekend om de bergen, wijngaarden en wijnhuizen met uiteraard ook heerlijke wijn. Naast de Elzas bevinden zich de Vogezen, wat bestaat uit mooie bergen, bossen en dieren. In 6 uur ben je met de auto vanuit Den Haag al in de Elzas.

Tijdens mijn trip bezocht ik meerdere plaatsen in de Elzas. Ik startte in het midden van de Elzas, in het stadje Colmar. Vanuit Colmar reden we door naar het gebergte “Le Hohneck”  in de Vogezen. De laatste dag sloten wij af in de grote studentenstad Strassburg ten noorden van de Elzas. Tijdens deze trip at ik op diverse plaatsen typische gerechten uit de Elzas, zoals Tarte Flambee (de Franse naam voor flamkuchen), salade met foie gras en eendenborst en patisserie. Daarnaast bracht ik een bezoekje aan een aantal grote wijnhuizen. Deze foto is gemaakt in de Elzas bij een wijngaard. Kijk je ogen uit naar de prachtige wijngaarden in hele Elzastreek. Lees alles over Eten en wijn in de Elzas in dit artikel.

Eten in Elzas

Wil jij ook je mooiste vakantiefoto afdrukken op canvas, plexiglas of op iets anders? Neem een kijkje op bestecanvas.nl. Met de kortingscode PRIYAFOOD20 krijg je nu: EXTRA 20% KORTING op reeds afgeprijsde producten*. * minimale bestelwaarde €45, exclusief MIXPIX® en mondmaskers.

Lees hier meer artikelen over Eten op reis