Marokkaanse Harira soep

De bekendste Marokkaanse soep, Harira. Harira is een stevige maaltijdsoep die tijdens de Ramadan veel gegeten wordt. Ik ken Harira van mijn oud-collega die dit regelmatig voor mij maakte. Ik ben er gek op! De soep is gevuld met linzen en kikkererwten. Daarnaast gaat er nog verse groente en kruiden door. De soep kan vegetarisch, met rundvlees of met lamsvlees. Ik maak het liefst met lamsvlees. Echt een feest om te eten. Harira heeft een lange bereidingstijd, maar is op zich niet moeilijk om te maken. Met deze grote pan van 3 liter kun je makkelijk met een grote groep eten. Echt samen smullen Hier het recept.

Dit mooie servies bestel je bij Xenos.nl

Voor 6-8 personen

Ingrediënten

300 gram lamsvlees
2 uien
1 grote tomaat
3 wortels
1 stengels bleekselderij
Handje rode linzen
Handje spliterwten
200 gram kikkererwten uit blik
½ bos verse peterselie
½ bos verse koriander
140 gram tomatenpuree
2 groente bouillonblokjes
1 Maggie smaakversterker groentesoep
1 handje vermicelli
3 el olijfolie
1 tl van gemalen kurkuma,
1tl gemberpoeder
1 tl gemalen koriander
2 tl Ras el hanout 
3 el bloem
1 citroen

Bereiding Marokkaanse Harira soep

Snijd de lamsvlees in kleine blokjes. Pak een grote soeppan en schenk hier de olijfolie in. Zet de pan op een zacht vuurtje en bak het vlees kort. 

Mix in de keukenmachine de uien, tomaat, wortel bleekselderij en verse koriander en peterselie. Schep het mengsel bij de lamsvlees en roer mee. Gooi de kurkuma, gemberpoeder, gemalen koriander en ras el hanout erbij.

Voeg 1,5 liter water toe en gooi de linzen, spliterwten en kikkererwten erbij. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit 30 minuten sudderen. 

Mix de Maggi smaakversterker met 1 glas water en 3 el bloem. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en mix met een garde tot het vrij van klontjes is. Voeg dit bij de soep. 

Vervolgens voeg je nog 1,5 liter water toe en laat 60 minuten op een middelmatig vuurtje koken. Als laatst voeg je een handje vermicelli toe. 

Serveer de soep met een stukje citroen en Marokkaans maisbrood.

Marokkaanse Harira soep

Klik hier voor meer soep recepten

Klik hier voor meer Marokkaanse recepten