Madame Jeannete sambal

Madame Jeannete sambal. Madame Jeannette, een heet geel pepertje uit de Surinaamse keuken. Dit wordt vaak door gerechten verwerkt, maar je kan er ook een lekker sambal van maken die je bij het eten gebruikt. Ken je deze populaire gele sambal? Lekker op bijv. een Surinaamse Broodje Kip kerrie, Surinaamse Bami, bij je rijst of Surinaamse Nasi, noem maar op. Deze pittige lekkere Madame Jeannette sambal heb je super makkelijk zelf gemaakt. Eén tip, was na het maken goed je handen. Hier het recept.

Ingrediënten

1 Madame Jeannete peper
klein scheutje citroensap (uit een flesje)

Bereiding Madame Jeannette sambal

Snijd het takje van de peper eraf en was de peper.

In een vijzel stamp je de peper helemaal fijn tot het een sapje wordt. Voeg een beetje citroensap toe. Strooi een klein beetje zout erover.

Doe de gestampte Madame Jeannette sambal in een klein bakje of potje.

Dit blijft +/- een week in de koelkast goed.

Madame Jeannette sambal

Wil je meer Surinaamse recepten zien? Klik op deze link

Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks