Tapas & Pinchos – La Tapa Den Haag

Intro

In het hartje centrum van Den Haag, tegenover de Grote Kerk, zit sinds bijna een jaartje La Tapa. Dit Spaanse restaurant aan de Torenstraat serveert tapas en pinchos. Pinchos zijn iets grotere tapasgerechten die over het algemeen gespiest worden. Ik ben gek op de Spaanse keuken, dus vol verwachting ging ik naar La Tapa.

Over La Tapa

César, de eigenaar van La Tapa, is een rasechte Spanjaard uit Granada die sinds 5 jaar in Nederland woont. César heeft een passie voor eten en startte hier in Nederland zijn eerste restaurant. Hij wilde de Spaanse eetcultuur hier overbrengen. De wijnen en bieren zijn van Spaanse komaf en César vindt het erg leuk hier over te vertellen. Mijn favoriete wijn van de avond was de Albarino.

Mahou Maestra – Spaans bier uit Madrid

Het restaurant ziet er gezellig en warm uit. Er draait Spaanse muziek en aan de muur vind je Spaanse quotes. De kaart bij La Tapa is een mix van traditionele tapasgerechten uit Granada en planken met diverse tapas, waarvan een deels fusion. Een mooi variatie van vlees, vis en vegetarisch. Je kan de bekende tapas als patata bravas, gamba’s en chorizo krijgen, maar er staan ook wat bijzondere gerechten op. Wij lieten ons verrassen en kregen een paar specials geselecteerd door de keuken.

De Tapas en Pinchos

Als starter kregen we plateau met daarop gemarineerde olijven, een frisse avocado hummus als dip met verse groenten en een tonijn-ansjovis salade. De gerechten volgden in een snel tempo en voor we het wisten zaten we aan heerlijke knoflookgamba’s, gebakken knoflookchampignons, piméntos, of wel kleine groene pepers, en zoete aardappelfriet met truffelmayonaise. Wat een heerlijke gerechten, ik heb ervan gesmuld.


plateau met daarop gemarineerde olijven, een frisse avocado hummus als dip met verse groenten en een tonijn-ansjovis salade

gebakken knoflookchampignons, piméntos, of wel kleine groene pepers
Zoete aardappelfriet met truffelmayonaise

De tapas die volgden waren minstens net zo lekker. Bijzonder was de octopus met asperge, zoete aardappel, vispaté en gele wortel. Een prachtig gerecht met een groot stevig stuk octopus. Alle gerechten werden geserveerd met zelfgemaakte groentechips van biet en wortel.

Als dessert kwam  een plateau met chocoladebrownie,crema catalana en crème brûlée. Niet alleen erg lekker, ook een plaatje om te zien. Zelfs de thee was Spaans. Je kon kiezen uit verschillende smaken thee verpakt in doosjes met Spaanse thee.


plateau met chocoladebrownie,crema catalana en crème brûlée

Conclusie

Het is een feestje om bij La Tapa te eten. Je waant je direct in Spaanse sferen, versterkt door Césars Spaanse accent. Elke vrijdag- en zaterdagavond na 10 uur speelt hier livemuziek. Het eten is heerlijk en authentiek Spaans.

Tip: De kaart staat vol met gerechten. Daarom raad ik aan om met een groep te gaan. Zo kun je delen en meer proeven.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag